Creierul nostru este motorul pentru fiecare acțiune pe care o întreprindem, fie aceasta fizică sau intelectuală. Din acest considerent, ar trebui să facem o prioritate din tot ceea ce înseamnă îngrijirea și stimularea sa constantă, în așa fel încât să ne asigurăm că funcționează la capacitate maximă pentru cât mai mult timp.

De la obiceiuri zilnice care stimulează intelectul și până la administrarea de vitamine pentru creier, toate aceste mici lucruri implementate în rutina ta reușesc să aducă beneficii majore pe termen lung.

Asigură-te că ai o alimentație corectă

După cum bine știi deja, sănătatea întregului organism este determinată de ceea ce alegi să consumi de zi cu zi, iar creierul nu face rabat de la această regulă. Asta înseamnă că, pentru a funcționa în parametri optimi, trebuie să îi oferi toți nutrienții de care are nevoie. Grăsimile sănătoase, acizii grași omega 3, acidul folic, vitamina K, antioxidanții naturali, colina, vitamina C sunt printre principalele substanțe benefice pentru minte și creier pe care ar trebui să le consumi zi de zi.

Odinește-te corespunzător în fiecare noapte

Somnul este remediul natural pentru multiple afecțiuni ajutând la regenerare celulară completă, la diminuarea stresului oxidativ și la relaxare profundă, inclusiv la nivel cerebral. Opt ore de somn profund și odihnitor poate avea beneficii semnificative asupra întregii activități neuronale și nu numai, fiind considerate aur pentru sănătate. Cu cât mai multe nopți pierdute, cu atât mai mare este riscul de degradare al funcțiilor de bază, precum memoria și concentrarea și de aceea este important că faci din odihnă o prioritate.

Alege suplimente care te ajută să stimulezi anumite funcții ale creierului

Fie că vorbim de memorie, de capacitatea de concentrare, de calitatea cognitivă, gândire rațională și nu numai, la Go Vita vei găsi întotdeauna acele suplimente care să te ajute să le îmbunătățești și să le menții la un nivel înalt pentru cât mai mult timp. Ingrediente naturale atent selecționate și formulele special alcătuiesc produse sigure, ale căror rezultate le vei putea observa rapid atât timp cât ții cont și de toate celelalte recomandări. Pachetul Stării de bine este doar una dintre opțiunile de care ai nevoie pentru a îmbunătăți, în egală măsură, întreaga activitate cognitivă, neuronală și neurologică deopotrivă.

Alocă zilnic măcar câteva minute activităților care solicită în mod direct activitatea creierului

Provocarea intelectuală constantă este poate una dintre cele mai eficiente metode de dezvoltare continuă la care poți apela foarte ușor la orice oră din zi sau din noapte. Citește câteva pagini dintr-un subiect care te pasionează sau te intrigă, practică jocuri de logică sau de strategie, fă exerciții matematice, încearcă să îți dezvolți noi pasiuni sau talente, scrie, recită sau orice altceva îți aduce plăcere. Aceste activități îți pun rotițele în mișcare și nu dau voie neuronilor să stagneze, ceea ce înseamnă că, după o perioadă scurtă de practicare constantă, vei observa îmbunătățiri considerabile pe toate planurile cognitive și nu numai.

Evită pe cât posibil stresul și suprasolicitarea

Cortizolul, sau hormonul stresului, este unul dintre cele mai mari pericole la care ne expunem zi de zi fără să ne dăm seama. Secretat în cantități mult prea mari, acesta ajunge să inunde creierul, având efecte nocive în întreg organismul. O minte stresată este o minte îngrădită, care funcționează deficitar și care conduce la numeroase disfuncții. Așadar, pe lângă cele opt ore de somn obligatorii, asigură-te că ai mai multe momente de relaxare pe parcursul zilei, mai multe pauze, în care să da voie creierului să se refacă după activitatea intensă la care a fost supus.

Ai grijă de mintea și creierul tău cu Go Vita, iar viața se va îmbunătăți instant!

Write A Comment