Ți s-a întâmplat vreodată să intri în locuința cuiva și să îți faci o părere greșită, evaluând doar piesele de mobilier din hol, constatând pe urmă că stilul și personalitatea acestuia nu sunt în concordanță cu modul în care este amenajat spațiul de la intrare? Motivul principal este că mulți neglijează modul în care conturează designul holului, iar acest lucru poate îi poate crea musafirului o impresie eronată.

Este recomandat să te ocupi de hol, la fel cum te ocupi și de restul încăperilor. Amenajarea și optimizarea antreului începe de la secțiunea cuiere hol. Poate că nu știai, dar un cuier hol reprezintă o piesă importantă în încăpere, mai ales într-o locuință de dimensiuni mai mici.

Ești pregătit să te ocupi de design în interiorul holului tău? În acest articol, scris de Elvila, vei afla cum alegi modelul potrivit de cuier de perete, astfel încât să transformi holul într-un spațiu primitor care să garanteze impresii bune din partea invitaților tăi.

Cuiere hol – ce trebuie să ai în vedere înainte de achiziție

Cuierul este o piesa de mobilier hol pe care adesea o desconsiderăm. De fiecare dată când ajungem acasă utilizăm cuierul strict pentru suportul hainelor și de cele mai multe ori creăm dezordine chiar de la intrarea în locuință. Un cuier cu pantofar eficient ar trebui să ne ajute să optimizăm spațiul, nu să creem și mai multă dezordine.

Atunci când te uiți de modele de cuiere hol, trebuie să ai în vedere în primul rând soluțiile de depozitare integrate în acestea. Cuierul poate fi mai mult decât un set de agatatoare montate pe un perete sau amplasate într-un colț al holului. Acesta te poate ajuta să îți ții încălțămintea, hainele și obiectele de care ai nevoie urgent înainte să pleci de acasă la loc sigur.

Astfel, este recomandat să cauți un cuier care să vină la set cu o ladă, un raft sau cu un spațiu în plus de depozitare. Vei vedea că intrarea va arăta impecabil și te vei simți mulțumit de ordinea din locuința ta.

Un alt lucru la care să te uiți atunci când vrei să cumperi un mobilier pentru hol de tip cuier este materialul. Sunt anumite materiale care îți pot satisface nevoile estetice și care pot să reziste în timp. Un cuier metalic încadrat într-o structură din MDF sau Pal melaminat reprezintă o alegere excelentă dacă ai nevoie de o piesă atractivă din punct vizual, proiectată din materiale durabile.

Cuier hol cu dulap – alege cu grijă culoarea și mărimea

Pe lângă soluții și materiale, este recomandat să fii atent și la cromatică, dar și la dimensiunile cuierului. Ar fi indicat să știi foarte clar care sunt limitele holului tău și să alegi o soluție care să nu încarce spațiul prea mult și care să îți ofere destul loc pentru a te deplasa. Există cuiere hol care din cauza dimensiunilor blochează circulația mai ales când sunt pline de haine. Ține minte și acest aspect atunci când te gândești la dimensiuni.

În ceea ce privește cromatica, contează foarte mult ce fel de stil de amenajare preferi. De cele mai multe ori, oamenii aleg cuiere hol în finisaj de culoare stejar sonoma, crem sau alb mat pentru că holurile sunt adesea lipsite de ferestre și e nevoie de o nuanță mai deschisă pentru a amplifica senzația vizuală.

Ce fel de cuier hol se potrivește într-un hol îngust?

Dacă ai un spațiu îngust în hol, nu poți achiziționa un cuier mare, dar poți în continuare să te îndrepți spre un model de cuier modern. Un exemplu în acest sens ar fi un set cuier cu suport incaltaminte din otel Kelam. Stilul minimalist, specific abordărilor moderne, creează un echilibru între simplitate și eleganță. Acesta este dotat cu 8 agatatoare si are dimensiunile L 79 x l 32 x H 185 cm.

Acesta poate fi o opțiune mai bună decât un cuier cu dulap pentru spațiile mici. O altă opțiune este modelul Barnum cu 9 cârlige divizate pe două rânduri. Este foarte asemănător cu modelul anterior prezentat, singura diferență fiind dimensiunea, în cazul de față fiind de L 66 x l 30 x H 190 cm.

Pentru holurile mari, opțiunile sunt nenumărate. De la modelul Amalia cu linii elegante, până la modelul Rosy în nuanță brună, care te va ajuta să depozitezi hainele discret.

Sfaturi de amenajare și mentenanță pentru un cuier hol pentru perete

Păstrează întotdeauna cuierul liber și nu îl încărca cu prea multe haine. Încearcă să îl cureți periodic. În cazul în care îți cumperi un stand metalic nu va trebui decât să îl lustruiești cu o soluție de curățat, însă dacă optezi pentru un cuier cu dulap, va trebui să aloci puțin mai mult timp pentru a curăța și ordona fiecare spațiu.

Încearcă să amplasezi pe cuier și obiecte decorative, nu doar îmbrăcăminte, chei, umerase și alte elemente care nu avantajează prea mult estetica antreului. De asemenea, poți agăța pe un cuier de perete din pal accesorii care să mențină ansamblul vizual curat și elegant, cum ar fi eșarfe, pălării etc.

Instalează-ți un sistem de iluminat eficient pentru holul tău, care să pună în evidență avantajele cuierului și a celorlalte obiecte aflate în aria respectivă. Nu în ultimul rând, tratează holul ca pe orice altă încăpere din locuință, oricât de îngust ar fi.

Explorează oferta de cuiere hol de pe Elvila.ro!

Ești în căutarea unui suport pentru haine elegant și funcțional? Pe Elvila.ro găsești modele de cuiere hol pe diferite dimensiuni, care să te ajute să îți optimizezi spațiul de la intrarea în locuință. Explorează catalogul online și alege modelul care se potrivește cel mai mult nevoilor tale.

Write A Comment