Fără îndoială, cea mai plăcută parte a pregătirilor pentru nuntă este alegerea stilului potrivit pentru decorarea sălii. Dar până să ajungă aici, cuplurile au de obicei probleme legate de locația pentru petrecere. Închirierea unei săli presupune o cheltuială mare, un contract amplu care trebuie citit cu atenție înainte de a fi semnat și deci mult stres. Prin urmare, cum se alege un loc pentru nuntă?

Verifică cu atenție sfaturile de mai jos:

Locul nunții – primii pași

În primul rând, trebuie să găsești răspuns la întrebarea: ”Ce tema și stil ar trebui să aibă nunta?” Există locații care vor suferi o metamorfoză atunci când se vor alege decorațiunile adecvate – dar acest lucru necesită multă muncă și de multe ori costuri suplimentare care vor afecta bugetul de nuntă.

Dacă știi perfect că îți dorești o nuntă elegantă plină de farmec, alege locații nuntă care să dicteze stilul petrecerii de la intrare, iar decorațiunile nu vor face decât să îl pună în valoare. Stilul boho se potrivește perfect cu locațiile din apropierea pădurilor sau a decorului cu elemente din lemn, așa că găsirea unei săli cu multe astfel de elemente este calea spre succes. Aceleași elemente vor fi utile și dacă se dorește o nuntă în stil rustic.

Desigur, tema principală a nunții nu este o cerință obligatorie! Dacă nu ai o viziune anume, poți adapta totul pur și simplu în sala de care te îndrăgostești.

Locația pentru nuntă și camerele de oaspeți

Dacă invitații tăi includ multe persoane care trebuie să călătorească de departe și probabil vor avea nevoie de cazare, merită să iei în considerare o locație care să îți permită să închiriezi camere.

Gândește-te dacă ar fi o idee bună să organizezi o petrecere într-un hotel – cu siguranță este cea mai convenabilă opțiune, deoarece camerele de hotel sunt ușor accesibile și adesea prețurile sunt atractive.

De obicei, costul închirierii sălii include un apartament pentru miri, iar invitații pot închiria camere cu reducere. Cu toate acestea, dacă dorești să organizezi nunta acolo unde nu există astfel de camere, de exemplu într-un mic restaurant, întreabă proprietarul dacă există vreo cooperare cu un hotel din apropiere – uneori astfel de locuri îndeplinesc așteptările mirilor și oferă reducerile menționate mai sus la camerele pentru oaspeți.

Contractul cu sala de nuntă

Orice contract pe care îl semnezi ar trebui să fie conceput pentru a proteja ambele părți în cazul unor situații neprevăzute . Odată ce ai găsit locul de vis, citește documentul acasă și, dacă ai îndoieli, solicită părerea terților.

La urma urmei, este o cheltuială foarte mare! Atenție la costurile ascunse și la taxele suplimentare, căci sălile de nuntă percep bani pentru orice:

  • oră în plus de distracție
  • tăierea tortului de către personal
  • decorarea sălii cu propriile accesorii și multe altele.

Simte-te liber să utilizezi calculatorul în timpul negocierilor, mai ales că acesta va fi prietenul tău bun atunci când organizezi nunta! La urma urmei, majoritatea costurilor depind de locul nunții.

Locația nunții și păreri despre sala de nuntă

Desigur, nu uita că înainte de a alege o anumită locație, merită să cauți informații despre acel restaurant nuntă pe internet.  Sau poate ai prieteni care și-au organizat deja nunta și îți pot recomanda o locație. Sau poate ai fost invitat la o nuntă, iar locația unde a avut loc ți-a rămas în memorie.

Folosește toate modalitățile posibile pentru a confirma fluiditatea comunicării cu proprietarii unității, onestitatea și deschiderea față de ideile tale.

Totuși, nu exclude locația nunții de care te-ai îndrăgostit doar pentru că sunt puține opinii pentru că, de exemplu, a fost deschis relativ recent. 

Write A Comment