Cel mai adesea, valoarea unei case este inestimabilă pentru proprietarul său. Este un loc plin de amintiri care nu au preț…dar, pentru cel care o cumpără, valoarea unei case trebuie să fie justificată prin elemente obiective.

De unde poți ști cât valorează casa ta?

Pentru a afla cât valorează casa ta, este esențial să efectuezi o evaluare exactă pentru a te ajuta să o vinzi fără a o subestima sau supraestima. Pentru o evaluare obiectivă, este recomandabil să consulți diverse surse de informații, cum ar fi anunțurile imobiliare, piața imobiliară, notarii și un instrument de evaluare online. Și să te interesezi care sunt cele mai importante  acte necesare vanzare apartament.

Poți apela de asemenea la un profesionist sau poți efectua singur evaluarea, adunând toate informațiile necesare. O bună cunoaștere a pieței imobiliare locale este esențială pentru a evita erorile de evaluare. Există o serie de criterii pe care le vom enumera mai jos și care vor juca un rol decisiv în estimarea prețului proprietății tale.

Care sunt elementele folosite de către profesioniști pentru a calcula valoarea unei case?

Unele elemente de bază constituie cele mai importante lucruri atunci când vine vorba despre valoarea unei case sau apartamente 4 camere zona Pipera de vanzare.

  • Suprafața de locuit. Suprafața este unul din cele mai importante elemente pentru a determina valoarea unei case. Profesioniștii înmulțesc suprafața cu prețul pe metru pătrat din zonă. Se va obține astfel un preț estimativ pentru vânzare.
  • Starea generală a casei. Este posibil ca locuința să aibă nevoie de reamenajare sau renovare, sau să fie în stare bună. O casă care are nevoie de renovare completă își va vedea valoarea redusă cu costul presupus al lucrărilor necesare (aproximativ 400-800 de euro pe metru pătrat);
  • Prezența unui exterior: și în acest caz, totul depinde de suprafața exterioară. O grădină prea mică nu va crește substanțial valoarea casei. Un raport de două treimi de grădină la o treime de casă este ideal. Amenajarea grădinii poate fi, de asemenea, un atu pentru casă sau, dimpotrivă, poate reduce valoarea acesteia (o grădină lungă sau înclinată este un punct negativ care reduce valoarea casei);
  • Amplasarea casei: pe lângă vecinătate, mediul în care se află casa joacă, de asemenea, un rol în calcularea valorii acesteia. O casă aflată în apropierea unui stâlp de medie tensiune va valora mai puțin decât aceeași casă fără stâlp;
  • Caracteristicile de lux: prezența unei terase din lemn, a unei piscine îngropate sau a unui garaj spațios cu atelier sunt caracteristici care vor crește valoarea unei case.

Write A Comment