Un deces în familie aduce mare durere și tristețe în rândul tuturor celor apropiați, greutate accentuată de numărul de responsabilități care vin odată cu tragica pierdere. Chiar dacă durerea nu poate fi reprimată, există o modalitate prin care poți face această perioadă mai puțin dificilă în ceea ce privește pregătirile și formalitățile pe care trebuie să le desfășori. Solicită ajutor din partea unei firme de servicii funerare in sector 6 și obține mai mult timp pentru a-ți lua rămas bun de la cel trecut în neființă.

Ce trebuie să faci imediat după un deces

Timpul este limitat când vine vorba de pregătirea unei înmormântări, motiv pentru care anumite proceduri trebuie efectuate încă din primele ore de la aflarea veștii. Primul pas este înregistrarea decesului la primărie și obținerea certificatului medical de deces care atestă cauza morții, documente eliberate de către un medic specialist în urma evaluării trupului neînsuflețit. Ulterior, poți parcurge formalitățile legale în ceea ce privește obținerea ajutorului de deces sau a cupoanelor de pensie care să te ajute să realizezi toate pregătirile de înmormântare fără să faci un efort financiar în acest sens.

Produse și elemente funerare obligatorii pentru înmormântare

Odată ce ai finalizat obținerea actelor de deces este momentul să începi pregătirile organizatorice pentru ceremonie, toaletarea și îmbălsămarea trupului neînsuflețit fiind cea mai urgentă etapă. Tratarea chimică a acestuia este necesară pentru a încetini descompunerea în așa fel încât să reziste în condiții optime pe parcursul celor trei zile care trebuie așteptate până la înmormântare.

Ulterior, va fi nevoie să stabilești alături de preot ziua și ora ceremoniei, să achiziționezi un loc de veci și să comunici celor apropiați când și unde își vor putea lua rămas bun de la răposat. Odată stabilite aceste detalii, poți începe să pui la punct chestiuni logistice, cum ar fi achiziționarea sicriului, a crucilor, coroanelor și accesoriilor mortuare, pregătirea produselor pentru pomană, închirierea unor vehicule pentru transport mortuar și alte obiceiuri religioase pe care vrei să le respecți. 

Apelează la o firmă de pompe funebre

Toate aceste pregătiri necesită mult timp și efort din partea familiei, acțiuni cu atât mai dificile dat fiind contextul nefavorabil în care trebuie efectuate. Pentru a face întreaga situație puțin mai ușor de dus, poți apela la serviciile profesionale ale unei firme de pompe funebre din sectorul tău care să se ocupe de toate procedurile legale și logistice în locul tău. O echipă de profesioniști se va deplasa la fața locului și îți va oferi suport necondiționat în ceea ce privește fiecare pas pe care trebuie să îl faci, pentru a obține mai multă claritate și control în tot haosul creat. De asemenea, vei putea alege unul dintre pachetele de servicii propuse în așa fel încât să se plieze atât nevoilor tale, cât și posibilităților financiare.

Fiecare dintre acestea este adaptat pentru diferite categorii de buget și acoperă toate demersurile de bază de care ai nevoie pentru a putea organiza o înmormântare și poate fi personalizat după bunul plac în așa fel încât să respecți întocmai rânduielile bisericești locale. Casa Funerară Memorium te așteaptă cu servicii în regim non-stop pe toată raza sectorului 6, pentru a avea parte de sprijinul necesar la orice oră din zi sau din noapte, cu garanția prezenței la fața locului în maximum o oră de la solicitarea efectuată prin apel telefonic.

Pentru a avea mai mult timp pentru a procesa și accepta durerea cauzată de pierderea unui apropiat, apelează la ajutorul oferit de o firmă de servicii mortuare care să îți ia de pe umeri povara responsabilității organizatorice!

Write A Comment