Pariurile de viitor – un pariu pe faptul că o echipă va câștiga o ligă sau un eveniment care de obicei va avea loc în viitorul îndepărtat – sunt ceva ce casele de pariuri adoră să posteze și să primească o cotă parte pe ele. Există un motiv destul de simplu pentru asta – acestea sunt în mare parte pariuri gresite, astfel casele de pariuri fac o avere pe ele.

Sunt expuse unui anumit risc dacă un outsider reușește la un preț uriaș, dar acest lucru nu se întâmplă decat rareori. De cele mai multe ori, acestea reușesc să colecteze o sumă mare de bani, să o folosească după cum doresc timp de luni de zile până când se determină pariul, ca apoi să plătească mult mai puțin decât au adunat. Nu ar putea fi mai bine pentru ele.

În cele mai multe cazuri, pariorii pricepuți se vor abține de la pariurile pe viitor și le vor lăsa amatorilor și turiștilor din Vegas. Există totuși câteva situații în care acestea pot fi chiar și un free bet fără depunere. Iată ceva motive pentru care ai putea dori să iei în considerare pariurile pe viitor indepartat și trei lucruri pe care trebuie să le ții minte dacă o faci:

Când ai un sentiment puternic 

Numărul care îmi vine mereu în minte este Super Bowl-ul din 1999. Rămași au fost învingătorii convinși ai acelui sezon, dar înainte ca anul să înceapă și înainte să știm cu adevărat cine este Kurt Warner, ai fi putut paria pe ei la cota 200/1. Saints au plătit, de asemenea, la prețuri destul de mari pentru viitor. Echipele care au șanse mari în pariurile pe viitor sunt de obicei acolo sus pentru un motiv întemeiat, dar dacă ai un sentiment puternic că o echipă este mult subevaluată și poți justifica opinia ta cu logică solidă, atunci un pariu indepartat ar putea fi o modalitate de a rezerva o parte din valoare.

Anticiparea miscarilor importante

Dacă ai motiv sa crezi, de exemplu, că Jay-Z va fi capabil să-l convingă pe prietenul său LeBron James să se alăture Nets în această vară ca agent liber, atunci ai putea să vrei să săriți pe pariurile pe viitor ale Nets acum pentru că prețul va fi mult mai mare decât va fi dacă ai dreptate și LeBron se mută la Newark.

Pentru a porni gândirea pentru sezon am vorbit cu câțiva bărbați care își încep pregătirile pentru sezon studiind cotele viitoare ca o modalitate de a-și începe pregătirile pentru sezonul următor. Cotele le oferă o indicație de bază despre ceea ce cred casele de pariuri despre sezonul care urmează, și prin propria lor cercetare pot găsi situațiile în care sunt de acord cu casele de pariuri, și cele în care diferă semnificativ. Zonele în care diferă trebuie cercetate mai mult, dar ar putea reprezenta o valoare frumoasă.

Pentru distracție

Nu este nimic greșit în a pune câțiva bani pentru a-ți oferi un interes pentru sezon, sau pentru a-ți sprijini echipa favorită din copilărie. Dacă faci acest lucru cu o parte semnificativă din bugetul tău, atunci ai putea fi un nechibzuit, dar dacă sumele sunt mici, atunci distracția este la fel de bună ca oricare alt motiv.

Riscul este masiv și aproape imposibil de calculat – Să spunem că vrei să pariezi un viitor castig NFL chiar acum. Trebuie să iei în considerare mai multe lucruri pe care nu le poți ști cu certitudine – cine va începe în orice poziție deschisă, cum se vor potrivi novicii și jucătorii liberi, cum vor funcționa noii antrenori, cum arată echipele pe care echipa ta le va juca, cine se va răni din echipa ta și pentru cât timp, și așa mai departe. Orice nivel de incertitudine crește riscul unui pariu, și implicit crește suma de returnare de care ai nevoie pentru a compensa acest risc. Din cauza complexității evaluării riscului este incredibil de ușor să supraestimezi avantajul tău în pariurile pe viitor.

Banii sunt blocați

Atunci când faci un pariu pe viitor îți blochezi banii până când pariul este rezolvat – adesea săptămâni sau luni. Dacă acei bani ar fi în bankroll-ul tău ai putea paria de mai multe ori, și atâta timp cât ești un parior câștigător pe termen lung ai o așteptare să produci profit cu acele pariuri. Deoarece banii sunt blocați, însă, sunt expuși riscului fără a obține niciun profit. Acest lucru înseamnă că există un cost de oportunitate implicat în pariurile pe viitor – trebuie să iei în considerare nu numai returnarea pariului pe care îl faci, ci și potențialul de returnare pierdut din pariurile pe care le-ai putea face dacă nu ai fi investit în pariurile pe viitor. Acest cost de oportunitate înseamnă că trebuie să ai o plată chiar mai mare pe pariul tău pe viitor pentru a face merit.

Piața pentru pariurile pe viitor nu este la fel de fluidă ca în cazul jocurilor specifice și a altor evenimente populare pe termen scurt, așa că este ușor să găsești prețuri pe viitor la diferite case de pariuri care diferă dramatic. Dacă te-ai convins că vrei să faci un pariu pe viitor, atunci ar trebui să faci unul care oferă cea mai bună returnare posibilă.

Concluzie

Pariurile pe viitor în sport pot oferi atât oportunități de profit, cât și provocări semnificative pentru pariori. Acestea sunt atrăgătoare pentru mulți, deoarece permit anticiparea și participarea la evenimente viitoare, sporind și mai mult emoția și implicarea în sporturile preferate. Totuși, este esențial să fim conștienți de riscurile implicate.

Pariurile pe viitor pot fi extrem de profitabile în anumite circumstanțe, cum ar fi identificarea unor echipe subevaluate sau anticiparea unor mutări majore în industrie. Totuși, riscul este imens și dificil de cuantificat. Incertitudinea asupra factorilor precum performanța echipelor, schimbările în componența acestora și accidentările poate afecta semnificativ rezultatul pariului.

Un alt aspect important este legat de timpul îndelungat în care banii sunt blocați în pariurile pe viitor. Acest lucru poate afecta disponibilitatea fondurilor și poate reduce flexibilitatea în gestionarea bankroll-ului. Mai mult decât atât, diferențele mari între cotele oferite de diferitele case de pariuri pot influența semnificativ profitul final.

Pariurile pe viitor pot reprezenta o opțiune atractivă pentru unii pariori, oferind oportunități de profit și anticipare. Cu toate acestea, este esențial să evaluăm cu atenție riscurile implicate și să ne asigurăm că suntem pregătiți să gestionăm potențialele pierderi înainte de a face un pariu pe viitor.

Write A Comment