Ai făcut recent curățenie prin pod sau prin bibliotecă și ai dat de o impresionantă colecție de viniluri? Vrei să te bucuri de mai mult spațiu și să te debarasezi de colecția de viniluri pe care nu o mai asculți?

Deoarece gusturile muzicale evoluează – Pop, Rock, Jazz, Blues…, și odată cu ele și noile tehnologii, să mai păstrezi unele discuri de vinil nu mai pare necesar. În acest caz, dacă te întrebi unde vând viniluri?, îți recomandăm să apelezi la serviciile unui anticariat care cumpără astfel de discuri. Simplu, rapid și fără bătăi de cap!

Susține moda retro a muzii pe vinil

Vestigii muzicale foarte apreciate de către nostalgici sau colecționari, discurile de vinil sunt tot mai populare în ultima vreme. La ora actuală, persoanele sub 30 de ani reprezintă aproape o treime dintre cumpărători, într-o mișcare de reconectare cu suportul fizic pe care este înregistrată muzica.

Din ce în ce mai mulți fani sunt în permanență în căutarea comorilor muzicale de altădată. Un motiv bun pentru a apela la un anticariat atunci când ai viniluri de vânzare și vrei să le dai mai departe! Cu siguranță vei face mulți oameni fericiți.

Vinilul este un element foarte comun pe piața second-hand, dar și unul foarte căutat. Motivul este simplu: unele hituri nu au fost lansate niciodată pe suporturi moderne și sunt disponibile doar pe vinil. Acest lucru le face să fie rare și căutate, deoarece reprezintă singura modalitate de a intra în posesia obiectului în cauză. Și poate că ai chiar tu perla rară, comoara pe care o caută cineva de foarte multă vreme! Cine știe?

De ce să îți vinzi discurile de vinil la anticariat?

Fie că vorbim despre discuri de colecție sau nu, discuri noi sau nu, discurile tale de vinil pot prezenta interes pentru a fi cumpărate de anticari.  Prin intermediul anunțurilor de tip vând viniluri, acest demers va fi unul foarte ușor. Iar prețul pe care îl poți obține uneori poate să fie unul extrem de interesant.

Tot ce ai de făcut atunci când vrei să vinzi colecția ta de viniluri este să suni pentru a stabili ziua și ora la care ești disponibil pentru ca anticarii să se deplaseze gratuit la tine acasă pentru a cumpăra acele discuri pe care nu le mai dorești. Oricât de multe discuri de vinil ai avea, ridicarea se face gratuit iar banii îi vei primi pe loc, în numerar, astfel că te poți folosi de ei imediat.

Verifică calitatea vinilurilor înainte de a le vinde

În timp ce o ușoară pocnitură poate adăuga o notă de autenticitate atunci când se ascultă un disc de vinil, este important să te asiguri de faptul că și calitatea sunetului rămâne optimă. Majoritatea potențialilor cumpărători sunt entuziaști care caută un sunet original pe care nu îl pot găsi în tehnologia digitală. Prin urmare, calitatea ascultării este un criteriu decisiv.

Ar fi bine deci să asculți cu cea mai mare atenție discurile înainte de a le vinde. Nu se cumpără viniluri care prezintă fisuri. De asemenea, este important să fii atent și la starea sau la calitatea ambalajului. Iar mai apoi, dacă toate criteriile sunt îndeplinite, se pot pune la vânzare.

Repunerea pe piață a discurilor vechi de vinil nu este întotdeauna ușoară. Dificultatea constă în estimarea prețului. Apelând la anunțuri de genul vând viniluri poți fi sigur că faci cea mai bună alegere sau afacere.

Clasificate ca obiecte de colecție, prețul discurilor de vinil depinde de mai mulți parametri. Vârsta acestora, raritatea (numărul de ediții), ediția (originală sau reeditare). Starea discului și a manșonului său sunt, de asemenea, luate în considerare. Și nu uita de cererea de pe piață: discurile care sunt la mare căutare vor fi mai populare decât altele.

Write A Comment