Să vinzi o mașină este un lucru mai complicat decât poate părea. Trebuie să găsești repede un cumpărător fiabil, serios, apoi să aduni toate documentele administrative și să primești mai apoi plata. Și un lucru e sigur- este destul de ușor să faci unele greșeli.

Iată care sunt cele mai comune greșeli de evitat în vânzarea mașinii tale.

Ai o mașină în dezordine

Mașina este în dezordine, murdară sau nu este întreținută așa cum trebuie. Încearcă să cureți interiorul mașinii, să repari daunele minore și să îți faci vehiculul cât mai atractiv posibil, ca și cum ar fi prezentat de un dealer auto second hand. Exteriorul este, de asemenea, important: o spălare rapidă cu apă este tot ce este nevoie pentru a îmbunătăți aspectul mașinii.

Nu îți evaluezi așa cum trebuie mașina

O altă greșeală pe care poți să o faci- prețul mașinii este fie prea mare, fie prea mic. Determinarea valorii unui autoturism de vanzare poate fi un lucru complicat: un preț prea mare va atrage puțini potențiali cumpărători, în timp ce un preț prea mic va atrage o mulțime de vânători de chilipiruri.

Înainte de a stabili un preț, va trebui să ții cont de numărul de kilometri, de cerere, de faptul că reviziile au fost la zi, de dotările standard și chiar de culoarea vehiculului, căci în majoritatea cazurilor, fie că vorbim despre Mercedes Benz sau alte mărci, există culori care pot aduce valoare mașinii la revânzare.

Anunțul tău nu este destul de informativ

Cel mai bin ar fi să faci fotografii ale părții din față și din spate, ale interiorului și ale motorului; descrie toate informațiile necesare și utile pentru potențialii cumpărători, cum ar fi istoricul vehiculului, eventualele înlocuiri efectuate și numărul de kilometri.

Scopul fiecărui anunț este de a prezenta vehiculul și toate informațiile necesare. Dacă nu prezinți multe fotografii sau dacă anunțul este incomplet, potențialul cumpărător nu-și va face o idee bună despre starea vehiculului. Este important să menționezi mai întâi prețul preconizat.

Nu ai toate documentele pregătite

Dacă nu pregătești la timp toate documentele, anumiți potențiali cumpărători își pot pierde din interes. Datorită internetului, postarea unui anunț este acum rapidă și ușoară. De aceea, aceeași rapiditate este așteptată și atunci când îți vinzi mașina, atât pentru tine, cât și pentru potențialul cumpărător. Iar cumpărătorii își doresc mereu o tranzacție rapidă fără probleme.

Nu acorzi atenție riscului de fraudă

Trebuie să ai mare grijă la testare și la acceptarea de cecuri sau plăți de la o terță parte, dar și la semnarea documentelor prea devreme sau prea târziu.

Soluție rapidă: Rămâneți în vehicul în timpul testelor. După ce toate documentele au fost semnate și vehiculul a fost vândut, acceptați numai transferuri bancare.

 

Write A Comment