Acidul salicilic este cel mai bun prieten al pielii predispuse la acnee. Asta pentru că reușește să pătrundă mai adânc în piele și să elimine celulele moarte și excesul de sebum, ceea ce determină apariția comedoanelor și a acneei.

Fiind un compus chimic din clasa beta-hidroxiacizilor (BHA), acidul salicilic este cunoscut pentru proprietățile sale exfoliante. Acesta se găsește adesea în produsele destinate îngrijirii pielii, precum creme, tonere și geluri de curățare, datorită capacității sale de a exfolia și de a ajuta la curățarea porilor.

Beneficiile acidului salicilic în rutina de îngrijire a pielii

Folosit corect, acidul salicilic oferă multiple beneficii tenului, în special în tenul gras sau predispus la acnee. Iată câteva dintre cele mai importante beneficii:

1. Exfoliază blând pielea, eliminând astfel celulele moarte de la suprafață.

2. Reglează producția de sebum, fiind util în tratarea acneei și a altor probleme legate de excesul de uleiuri în piele.

3. Curăță porilor în profunzime și previne astfel multiplicarea bacteriilor responsabile pentru apariția inflamației.

4. Calmează inflamația și grăbește vindecarea leziunilor cutanate

Cum se folosește acidul salicilic

Frecvența cu care trebuie să folosești acidul salicilic depinde de tipul de produs utilizat, precum și de problemele de ten cu care te confrunți.

Prin urmare, când este folosit în creme de fata, unde concentrația este mai mică, acidul salicilic se poate folosi zilnic până la ameliorarea coșurilor.

Sub formă de ser, acest acid poate fi folosit de cel mult două ori pe săptămână. De preferat este să fie aplicat după curățarea feței și îndepărtarea machiajului și să fie lăsat să acționeze în jur de 10 minute, apoi să se îndepărtează cu apă caldă. Aceeași frecvență a folosirii trebuie respectată și în cazul unui toner cu acid salicilic.

În cazul măștilor de față, dermatologii recomandă să nu se depășească trei zile într-o săptămână.

Atenție! Acidul salicilic poate face pielea mai sensibilă la soare, așa că este important să aplici o cremă cu factor de protecție solară, mai ales dacă obișnuiești să folosești acidul salicilic dimineața.

Dacă observi că apar iritații pe piele sau roșeață înseamnă că fie folosești prea des produsele cu acid salicilic, fie concentrația este prea mare pentru tipul tău de ten. Încearcă să reduci cantitatea de produs folosită și frecvența aplicării sau consultă un medic dermatolog pentru a te sfătui ce rutină de îngrijire a tenului ți se potrivește.

Write A Comment