Ai în familie persoane în vârstă, care suferă din cauza unei boli neuro-degenerative ce le afectează condiția fizică, dar și pe cea psihică? Atunci este recomandat să iei în considerare internarea lor într-un camin batrani Alzheimer, acolo unde seniorii sunt extrem de bine îngrijiți și unde au parte, de asemenea, de servicii medicale potrivite pentru starea lor de sănătate.

Această variantă este una practică atât pentru tine, atunci când nu ai suficient timp pentru a avea grijă de cei dragi și nici pregătirea profesională adecvată, cât și pentru cei în vârstă, care merită o viață decentă. Află totul despre un camin batrani Alzheimer: https://batranetifericite.ro/camin-batrani-alzheimer/

Ce să faci înainte de a căuta un camin batrani Alzheimer?

Primul pas pe care este indicat să îl faci atunci când observi că persoanele dragi ție nu sunt în regulă este acela de a contacta un medic de specialitate. În baza unui consult amănunțit și a unor analize specifice, doctorul va putea pune un diagnostic ferm. Din păcate, Alzhemeir-ul este o boală neuro-degenerativă, care se agravează în timp, până într-acolo încât cei ce suferă nu mai au capacitatea de a se orienta în spațiu sau de a recunoaște familia ori celelalte persoane apropiate.

Care sunt simptomele Alzhemer-ului?

În ceea ce privește simptomele Alzheimer-ului, printre cele mai importante se numără următoarele:

  • probleme de memorie – sunt unele dintre primele semne ale dezvoltării Alzhemeir-ului. Seniorii pot uita evenimentele recente, numele celor dragi sau locurile cunoscute;
  • probleme de atenție – din păcate, bunicii nu se mai pot concentra atunci când suferă de Alzheimer, indiferent dacă este vorba despre activități zilnice simple sau activități mai complexe;
  • dezorientare în timp și spațiu – seniorii pot ajunge să nu mai distingă dacă este zi sau noapte și nici să aibă capacitatea de a determina momentul zilei în care se află.

Din păcate, atunci când locuiesc singuri, bunicii riscă să se piardă aunci când pleacă de acasă neînsoțiți, iar acest lucru este foarte periculos pentru ei. Într-un centru special, însă, sunt monitorizați în permanență, pentru că personalul calificat știe cum să lucreze cu bolnavi de Alzheimer.

Servicii medicale de top

În ceea ce privește internarea seniorilor într-un centru pentru bătrâni, este bine să iei în considerare faptul că aici oaspeții beneficiază de serviciile medicale de care au nevoie, pentru a-și proteja sănătatea:

  • acces la un medic de familie – centrul colaborează cu un doctor care se ocupă de monitorizarea stării de sănătate a oaspeților, dar și trimiteri către specialiști, atunci când este nevoie;
  • nutriționist – are rolul de a supraveghea dietele pentru seniori, astfel încât acestea să fie în concordanță cu nevoile bunicilor din punct de vedere fizic;
  • cardiolog – inima slăbește în timp, iar pentru a fi siguri că le oferă bunicilor acces la servicii medicale excelente, reprezentanții căminului colaborează și cu un cardiolog.

Foarte important este să știi și faptul că atunci când este nevoie, personalul azilului poate contacta și serviciile unei ambulanțe, pentru transportarea imediată la spital a seniorilor.

O alimentație sănătoasă

Printre aspectele pe care să le mai iei în considerare în privința căminului de bătrâni se numără și faptul că toți oaspeții primesc aici câte 3 mese principale pe zi, dar și gustări sănătoase între mese. Bucatele sunt pregătite atent din ingrediente proaspete și sunt în concordanță cu nevoile nutritive ale seniorilor, dar și cu starea lor de sănătate, respectiv cu bolile de care suferă.

Accesează Batranetifericite.roși găsești aici toate informațiile de care ai nevoie, pentru a lua o decizie. De asemenea, poți utiliza datele de contact de mai jos, pentru a programa o vizionare în acest azil de batraniBatranetiFericite, urmând ca apoi să ai certitudinea că seniorii sunt îngrijiți așa cum merită.

Date de contact:

Email: [email protected]

Telefon: 0722 624 264

Write A Comment