Superstițiile și anumite credințe populare transmise oral, din generație în generație, fac parte din viața noastră cotidiană. Uneori, chiar inconștient, evităm să ne asociem cu cifra 13 sau ne este puțin frică atunci când spargem o oglindă pentru a nu ne aduce cei 7 ani de ghinion prefigurați. Alții se opresc din drum când văd o pisică neagră sau un cortegiu funerar. Este evident că acest gen de superstiții uzuale au pătruns și în lumea jocurilor de noroc, în special datorită faptul că acestea dețin o aură plină de mister, dar și a potențialelor câștiguri monetare asociate celor două stări mentale – noroc vs. ghinion. 

Odată cu explozia digitalizării aceste superstiții s-au adaptat și ele mediului online într-un mod extrem de surprinzător. Astfel, de la alegerea unor numere norocoase, până la practicarea unor ritualuri specifice în fața ecranelor, jucătorii au rostogolit și practicat o gamă largă de superstiții și credințe empirice. Fie că este vorba de poker, ruletă, păcănele sau blackjack, jocurile de noroc online înrolate pe platforme specializate au surescitat mințile oamenilor în așa măsură încât i-au făcut să caute modalități de îmbunătățire a șanselor de câștig. Iar aceste superstiții generează acel efect placebo, capabil să ajute mental jucătorii. 

Iată câteva dintre cele mai des întâlnite 5 superstiții de acest tip, pe care jucătorii de cazino din online le adoptă în speranța atragerii norocului:

1. Numerologie norocoasă

Unul dintre cele mai populare și cunoscute numere în cultura jocurilor de noroc din lume este cifra 7. De-a lungul timpului, acest număr a avut conotații pozitive, fiind asociat cu norocul și succesul, motiv pentru care mulți utilizatori sunt convinși că acest număr le aduce doar noroc. De asemenea, mulți jucători au propriile numere preferate, asociate în special cu zilele de naștere ale copiilor sau ale celor foarte apropiați, dar și cu alte date importante, cu însemnătate specială. Miza pusă pe acest gen de numere funcționează, de exemplu, în cazul jocului de ruletă, când ești nevoit să mergi pe o cifră anume.

2. Atingerea ecranului sau obiectelor considerate norocoase

Cum spuneam, superstițiile tradiționale s-au adaptat și ele noilor tehnologii și mediului online. Un obicei des întâlnit între jucătorii din online este acela de a atinge ecranul device-ului sau alte obiecte din casă considerate norocoase: monede, poze cu familia, pietre prețioase, talismane și amulete, alte obiecte valoroase. În acest fel se consideră că aceste obiecte pot influența în mod pozitiv rezultatele jocului. 

3. Ritualuri înainte de joc

O altă superstiție la care jucătorii înrăiți țin mult, inclusiv în mediul online, este cea a ritualurilor pe care aceștia le îndeplinesc înainte joc. Poate ai văzut că, înainte de a intra pe teren, unii fotbaliști sunt atenți să pășească doar cu piciorul drept. La fel și în cazul jocurilor de noroc online! De exemplu, înainte de plasarea unei mize, mulți jucători repetă anumite fraze sau incantații considerate norocoase, fac diferite mișcări din corp ori spun rugăciuni. Alții preferă să facă anumite gesturi cu mâinile și degetele, respectiv să și le încrucișeze pentru a atrage norocul. Aceste ritualuri pot varia de la acțiuni simple până la gesturi elaborate, scopul lor comun fiind acela de a atrage norocul. Deși sunt considerate uneori ciudate, acestea au rolul de a-i ajuta pe jucători. 

4. Schimbarea dispozitivului sau browser-ului

Un alt obicei des întâlnit printre jucătorii online este acela de a schimba device-ul sau browser-ul uzual, la anumite intervale de timp, pentru a „reseta/restarta norocul” și a schimba în acest fel cursul derulării sesiunii de joc. Oamenii cred astfel că, prin practicarea acestei rutine, cresc șansele de câștig.

5. Îmbrăcarea unei haine norocoase 

Există și jucători care cred că, anumite obiecte vestimentare aduc noroc în timpul jocului. Această superstiție se dezvoltă atunci când ai câștigat, cel puțin o dată, o anumită de sumă de bani, îmbrăcat fiind cu respectivele articole de îmbrăcăminte. De exemplu, mulți jucători au un tricou favorit sau o piesă de lenjerie intimă considerată norocoasă, care le dă un sentiment de încredere, chiar dacă nu există nicio explicație logică pentru un astfel de gest. Alții cred că unele culori le poartă noroc, în timp ce alții preferă să îmbrace ținute care le-au adus noroc în trecut, chiar dacă sunt murdare! Până la urmă, este o chestiune de credință.

Cum bine se observă, superstițiile sunt parte integrantă a culturii jocurilor de noroc și reflectă acea nevoie umană de a deține un anumit control într-un mediu preponderent imprevizibil. Chiar dacă aceste obiceiuri par ciudate, ele oferă jucătorilor un sentiment de confort. Deși nu există dovezi concrete că aceste ritualuri funcționează, ele dau autenticitate și personalizează experiența avută, contribuind la crearea unei stări mentale pozitive. Cu toate acestea, este indicat să nu cazi în capcana acestor superstiții și să iei totul cât mai rațional. 

Sursa foto: Pixabay.com 

Write A Comment