Înainte de orice investiție este important să te informezi în detaliu cu privire la produs și caracteristicile acestuia pentru a te asigura că plătești suma corectă. Cu toate acestea, în lumea ceasurilor de lux, istoria brandului poate avea un impact major asupra prețului unui exemplar, motiv pentru care este necesar să afli care au fost momentele cheie în evoluția acestuia și care sunt asocierile care au contribuit la creșterea reputației pe piață.

Despre Patek Philippe este binecunoscut faptul că este considerat prima companie producătoare de ceasuri de lux care mai funcționează și în prezent și că deține cele mai multe patente din industrie, 80 la număr. Cu toate acestea, există și anumite detalii mai puțin cunoscute despre brand pe care vrem să ți le aducem la cunoștință pentru a înțelege cum a rezistat trecerii timpului și de ce unul dintre cele mai scumpe ceasuri din lume îi poartă sigla:

Gerald Genta a realizat designul pentru Nautilus în 5 minute

Chiar dacă impresionează prin aspectul său complex, ceasul Nautilus nu pare să fi reprezentat o provocare pentru designerul său, fiind desenat în aproximativ 5 minute, după cum a declarat Gerald Genta într-un interviu în 2009. Evenimentul a avut loc într-un restaurant unde Genta i-a observat din întâmplare pe directorii brandului și a început să schițeze în mare un model de ceas inspirat de hubloul navelor nautice, de unde vine și numele modelului.

Colecția Nautilus are numele unei cunoscute nuvele

Este evident faptul că numele colecției a fost inspirat din lumea marină, însă nava care a stabilit forma finală a acestuia a fost de fapt un submarin din cunoscuta operă a lui Jules Verne, „20.000 de leghe sub mări”. Submarinul Nautilus a influențat și designul ceasului dotat cu o carcasă dură și rezistentă la șocuri și zgârieturi, într-o nuanță metalizată de gri, în linii precise și bine definite.

Patek Philippe este brandul cu cele mai multe patente

Prestigiul brandului este dat și de faptul că de-a lungul a celor două secole de existență a introdus pe piața ceasurilor de lux cele mai multe elemente inovative, având înregistrate peste 80 de patente, fiind considerat cel mai inovator brand din industria ceasurilor de lux.

Majoritatea acestor funcții care au ajutat la dezvoltarea pieței și creșterea performanței ceasurilor au în vedere introducerea de mecanisme care să crească precizia de măsurare a timpului și facilitarea reglării ceasurilor mecanice, ultima noutate fiind lansată în anul 2000 când Patek Philippe a propus un mecanism de reprezentare astronomică încorporat în cadranul ceasului.

Patek Philippe are propriul muzeu la Geneva

În anul în care brandul a împlinit 150 de ani de existență a fost inaugurată o expoziție de ceasuri într-un muzeu din Geneva. Tot atunci președintele brandului a decis să dedice întregul muzeu în onoarea Patek Philippe, ca fiind cea mai longevivă companie producătoare de ceasuri de lux din întreaga lume.

Istoria Patek Philippe este presărată cu nenumărate momente importante care i-au marcat evoluția, acestea fiind doar câteva dintre motivele care explică de ce a reușit să se mențină până în prezent în topul celor mai apreciate branduri de ceasuri de lux. Astăzi, oricine deține un ceas original Patek Phillipe este considerat membru al înaltei societăți, dată fiind însemnătatea și prețul pe care le are un astfel de accesoriu.

Dacă îți dorești să analizezi și tu de aproape un exemplar și să descoperi detaliile impresionante de execuție și funcțiune, la Era Vault te așteaptă o selecție variată de modele pre owned din cele mai cunoscute colecții ale companiei, la prețuri calculate corect în baza unei oferte personalizate.

Write A Comment