Cele mai multe dintre parfumuri au la bază, în funcție de tipul lor, câteva elemente comune, dar și anumite elemente distincte. Ingredientele unui parfum sunt cele care determină felul în care miroase acesta, astfel că această listă ar trebui privită cu atenție atunci când alegi un parfum. Iată care sunt cele mai populare ingrediente, dar și care este aportul acestora pentru parfum.

Uleiuri esențiale

Uleiurile esențiale sunt de bază într-un parfum deoarece aceste conferă mirosul de care ar trebui să te poți bucura ca urmare a folosirii parfumului. Uleiurile esențiale se regăsesc în notele de inimă și în cele de bază, creând astfel parfumuri exclusiviste, personalizate pentru gustul tău. Uleiurile esențiale cel mai des utilizate sunt extractul de lemn, fructe, flori sau alte tipuri de plante aromatice. 

Alcool etilic

Alcoolul are ca rol principal dispersarea parfumului și evaporarea acestuia de pe piele. Raportat la notele de vârf, inimă și bază, alcoolul se găsește în cea mai mare proporție în notele de vârf. Atunci când acesta se dispersează, rămân la nivelul pielii notele de inimă și bază, baza fiind de fapt mirosul care rămâne în final. Poți testa diferențele între parfumurile de nișă și cele comerciale, fiind cunoscut faptul că cea din urmă categorie conține mai mult parfum. În acest sens, poți achiziționa de la parfumeria Maison Olfactif mostre în care să simți importanța alcoolului, dar și cantitatea necesară de fapt pentru a potența aroma parfumului. 

Ingrediente de natură sintetică

Unele parfumuri pot folosi ingrediente naturale în componența parfumurilor, însă acolo unde nu se poate folosi un ulei natural, acesta poate fi substituit prin sintetizare cu un altul. Ingredientele sintetice sunt de obicei cele care nu pot fi încadrate într-o anumită gamă: floral, lemn, plante aromatice. 

Substanțe fixatoare

Dacă alcoolul etilic ajută la dispersarea parfumului, însă acesta rămâne la nivel de note de bază pe piele, acest lucru înseamnă că în parfum există și fixatori care ajută parfumul să aibă o rezistență mai bună. Rația de folosire trebuie să fie însă corect aleasă, deoarece în caz contrar compoziția parfumului se poate modifica semnificativ.

Apă

Apa este cel mai ades folosită atunci când este nevoie de o diluare a produsului, cum ar fi în cazul esențelor foarte puternice. Apa este folosită frecvent în cazul apei de toaletă sau a apei de parfum, pentru a putea produce variații discrete ale mirosului. 

Parfumul este un element esențial de îngrijire, așadar alegerea sa trebuie să țină cont și de ingredientele folosite. Este necesar ca, pe lângă lista de ingrediente, să verifici și proporțiile în care aceste ingrediente se regăsesc în produs, pentru că fiecare concentrație în parte poate schimba semnificativ modul în care este percepută aroma parfumului. 

Write A Comment