Pe timp de vară, oamenii își petrec tot mai mult timp în aer liber, conectându-se cu natura. Dacă ai o curte sau o grădină, oricât de compactă, ar fi păcat să nu o amenajezi pentru a organiza întruniri cu familia sau prietenii, astfel încât să petreceți timp de calitate împreună.

Pe lângă obiectele decorative și plantele, care creează un mediu plăcut și relaxant, poți să utilizezi și sisteme de iluminat eficiente, cum ar fi proiectoare LED pentru amenajarea grădinii tale. Proiectoarele LED sunt dispozitive de iluminat care utilizează o tehnologie avansată pentru a opera la cele mai înalte standarde și pentru a satisface nevoile moderne ale utilizatorului.

Un proiector LED se potrivește excelent în orice grădină, deoarece conturează ambientul pe timp de seară și te poate ajuta să bifezi mai multe avantaje, cum ar fi pe plan economic, dar și pe plan ecologic.

Urmărește acest articol realizat de Electric14 pentru a explora beneficiile unui proiector cu LED și pentru a afla cum îți poți decora grădina cu acest dispozitiv performant pentru a pregăti cele mai frumoase momente cu cei dragi vara aceasta!

Proiectoare LED – accesorii sustenabile, economice și performante pentru gărdina ta

Pentru început, ar trebui să cunoști câteva dintre avantajele unor proiectoare cu LED. Acestea au fost inventate din nevoia de sisteme de iluminat de calitate.

Așa cum am menționat mai sus, iluminarea pe bază de LED-uri poate veni cu mai multe beneficii, dincolo de cele estetice. Spre deosebire de vechile corpuri de iluminat, cu funcționare fluorescentă sau incandescentă, un proiector LED convertește mult mai eficient energia electrică în lumină, mai exact în proporție de 90%, spre deosebire de alte corpuri de iluminat care transformă această energie în căldură.

De asemenea, proiectorul LED te poate ajuta să faci economie pe termen lung. Acestea au un nivel de consum mult mai redus decât vechile corpuri de iluminat.

Mai mult decât atât, o gama de proiectoare LED are o durată de functionare de până la aproximativ 3.000 de ore, în comparație cu alte dispozitive de iluminare. Acestea garantează eficienta energetica pe o durată mai mare de timp.

În plus, proiectoarele LED oferă protectie mediului înconjurător, deoarece nu sunt fabricate din materiale poluante, ci din materiale sustenabile cum ar fi aluminiu. De asemenea, un proiector LED nu prevede emisii de substanțe toxice cum ar fi mercur sau plumb și nici raze UV, iar plantele tale din grădină vor fi în siguranță.

Tipuri de proiectoare LED

Există proiectoare LED de mai multe categorii, acestea pot avea marimi si caracteristici diferite.

În primul rând, în funcție de putere de consum. Poți opta pentru proiectoare LED cu un consum mai mic de 10w sau poți opta pentru modele cu o putere mai mare de 60w, în funcție de nevoi. De regulă, modelul de proiector LED 20w este cel mai căutat și cel mai popular printre utilizatori.

O altă categorie de proiectoare LED este diferențiată de temperatura luminii. Cele cu lumină caldă, între 2700K și 3500K, în nuanțe roșii-oranj, au o intensitate mai mare și sunt utilizate pentru a crea o atmosferă relaxantă.

Cele cu temperatură rece, între 6000K și 6500K, emit de regulă o lumina alba și sunt ideale pentru petrecerile în aer liber de seară, deoarece creează o atmosferă vibrantă.

Acestea pot avea și alte caracteristici distincte. Unele pot funcționa pe bază de senzor de miscare, altele pot avea alimentare prin acumulator de 12V. Poti alege un proiector RGB cu telecomanda sau unul slim dacă spațiul din grădina ta este limitat.

În funcție de formă, un proiector LED poate fi rotund, patrat sau dreptunghiular, iar ramele proiectorului pot fi îmbrăcate în diverse culori, în funcție de preferințele tale.

Sfaturi de amplasare a proiectoarelor LED în grădina ta

În cazul în care curtea ta exterioară este mai mare, poți alege să implementezi mai multe proiectoare LED pentru a acoperi tot spațiul. Nu uita să amplasezi niște proiectoare LED și în zone cheie pentru a evidenția artificiile arhitecturale din grădină. Fie că vorbim despre un foișor sau despre un zid frumos amenajat, un iluminat de mare putere te poate ajuta să scoți în evidență detaliile pe timpul serii.

Nu uita să achiziționezi un set de proiectoare LED pentru alei și pentru căile de acces, astfel încât să nu existe probleme cu deplasarea prin grădină în timpul nopții. Pentru acest lucru, poți alege proiectoare cu unghi de deschidere mai larg sau reglabil pentru a acoperi o suprafață mai mare și pentru a asigura o iluminare uniformă.

Dacă ai o grădină compactă, poți alege niște modele mai mici și poți să le amplasezi pentru a evidenția arbuștii și plantele. Dacă în interiorul grădinii tale se află o piscină, poți alege modele de proiectoare LED rezistente la apă, care îți vor lumina piscina si care vor crea o atmosferă inedită.

Electric14.ro – magazin cu o gama variata de proiectoare LED

Cumpara proiector LED de calitate înaltă de pe Electric14.ro. Indiferent de utilizare și de nevoi, catalogul Electric14 este plin de modele de proiectoare LED de la branduri de top la preturi avantajoase. Dacă îți dorești un corp pe bază de LED puternic, pentru a obține o grădină luminoasă pe timp de vară, consultă oferta Electric14.

Comanda acum de pe site și te poți bucura de livrare rapida si de garantie pentru produsele achiziționate.

Write A Comment