Potrivit chantel.ro, alegerea și aplicarea corectă a fondului de ten sunt esențiale pentru a obține un machiaj impecabil și natural. Fondul de ten potrivit poate uniformiza tenul, ascunde imperfecțiunile și oferi pielii tale un aspect radiant. Iată cum să alegi și să aplici fondul de ten perfect pentru tenul tău:

Alegerea Fondului de Ten

 1. Identifică tipul tău de piele: Alege un fond de ten care corespunde tipului tău de piele (uscă, grasă, mixtă, sensibilă). Formulele hidratante sunt ideale pentru pielea uscată, în timp ce fondurile de ten matifiante sunt mai potrivite pentru pielea grasă.
 2. Testează nuanța: Testează fondul de ten pe linia maxilarului pentru a găsi nuanța care se potrivește cel mai bine cu tonul pielii tale. Nuanța ideală este cea care se îmbină armonios și devine practic invizibilă.
 3. Ține cont de subton: Pielea poate avea subtonuri calde, reci sau neutre. Alege o nuanță care complimentează subtonul pielii tale pentru un aspect cât mai natural.
 4. Decide asupra acoperirii dorite: Fondurile de ten vin într-o varietate de formule, de la acoperire ușoară la completă. Alege în funcție de preferințele personale și de necesitatea de a ascunde anumite imperfecțiuni.

Aplicarea Fondului de Ten

 1. Pregătește pielea: Începe cu o piele curată și hidratată. Aplică un primer dacă dorești să extinzi durabilitatea machiajului și să netezești textura pielii.
 2. Utilizează instrumentul potrivit: Aplică fondul de ten folosind degetele, un burete de machiaj umed sau o pensulă de fond de ten. Alegerea depinde de tipul de fond de ten și de preferințele personale.
  • Degetele: Pot fi folosite pentru o aplicare rapidă și ușoară, oferind adesea un finisaj mai natural.
  • Buretele de machiaj: Ideal pentru un finisaj fără cusur, buretele trebuie utilizat umed pentru a evita absorbția excesivă a produsului.
  • Pensula: Oferă control și precizie, fiind excelentă pentru fondurile de ten lichide sau cremoase.
 3. Aplică fondul de ten: Începe din centrul feței și estompează produsul spre exterior, asigurându-te că acoperi uniform întreaga față, inclusiv linia maxilarului și zona gâtului, pentru a evita demarcațiile vizibile.
 4. Setează fondul de ten: Pentru a prelungi durabilitatea machiajului și pentru a preveni strălucirea excesivă, aplică o pudră translucidă ușoară pe zonele predispuse la luciu.
 5. Finalizează machiajul: Continuă cu restul rutinei tale de machiaj, aplicând corector, blush, bronzer sau iluminator, după preferințe.

Prin urmarea acestor pași și prin alegerea atentă a produselor adaptate nevoilor specifice ale pielii tale, vei putea să obții o bază de machiaj perfectă, care îți va îmbunătăți aspectul tenului fără a încărca pielea.

Write A Comment