Medicina stomatologică a avansat semnificativ în ultimii ani reușind să propună soluții de recondiționare dentară estetice foarte rapide și eficiente cu ajutorul cărora pacienții să poată obține zâmbetul mult visat cu minim de efort.

Dacă tratamentele ortodontice durează prea mult, montarea de coroane dentare este prea invazivă pentru dinții sănătoși, iar albirea sensibilizează smalțul, acum există o soluție mai rapidă și minim invazivă cu ajutorul căreia poți obține rezultatele dorite. În cazul în care ești în căutarea unei metode rapide prin care să obții zâmbetul perfect, poți opta pentru fatetarea dintilor în cadrul unui cabinet stomatologic de specialitate!

Ce presupune fațetarea dinților

Fațetele dentare sunt lucrări protetice individuale, realizate din fibre de porțelan, care ajută la reconstruirea și înfrumusețarea dinților, fiind cea mai nouă și inovativă soluție de tratament estetic, cu implicații funcționale.

Medicul specialist va analiza situația și va decide dacă este nevoie de fațete și dacă este cea mai bună soluție în raport cu nevoile pacientului. Montarea acestora constă în pregătirea minimă a dintelui, urmând ca fiecare lucrare să fie cimentată individual, cu materiale durabile și rezistente, fiind necesară o singură ședință pentru restaurarea întregii arcade.

Când se recomandă fațetele dentare

Chiar dacă fațetele sunt considerate în principal soluții de ordin estetic, acestea pot fi utilizate și pentru a remedia probleme dentare ușoare, cum ar fi restaurarea unui dinte fracturat sau corectarea mușcăturii prin redarea funcționalității tuturor dinților.

Totodată, pacienții optează pentru fațete dentare în momentul în care sunt nemulțumiți de nuanța, forma sau dimensiunea dinților naturali, reușind să îi modeleze pentru a ajunge în stadiul ideal.

Aceste lucrări pot fi folosite și pentru a micșora spațiile mari dintre dinți ori pentru a camufla tratamente care au afectat aspectul estetic al dinților, cum ar fi obturațiile de mari dimensiuni.

Ce trebuie să știi înainte de a-ți fațeta dinții

Pentru a te asigura că iei o decizie informată și corectă pentru tine, înainte de a începe demersul de fațetare este important să cunoști implicațiile acestui tratament:

  • fațetele sunt o opțiune, nu o necesitate stomatologică, ceea ce înseamnă că mai ai cel puțin o soluție de tratament la care să apelezi în vederea obținerii rezultatelor dorite;
  • fiecare zâmbet este diferit și trebuie adaptat anatomiei pacientului;
  • neîngrijite corespunzător, fațetele își pot pierde aspectul impecabil;
  • va fi nevoie să înlocuiești fațetele o dată la aproximativ 10-15 ani.

Unde îți poți pune fațete dentare

Dacă îți dorești să urmezi un tratament protetic complex prin care să schimbi semnificativ felul în care arată zâmbetul tău, este necesar să te informezi foarte bine cu privire la clinica unde vei face acest pas și medicii care se vor ocupa de cazul tău, pentru rezultate conform așteptărilor. Implant Studio îți oferă servicii profesionale de fațetare, folosind materiale de calitate superioară și tehnologii de ultimă generație, asigurând excelența tratamentului.

De la scanare intraorală, la simulări 3D și proceduri minim invazive de aplicare a fațetelor, toate acestea contribuie la obținerea unui zâmbet cât mai aproape de idealul tău estetic, adaptat nevoilor tale funcționale.

Pentru a stabili o programare în vederea creionării planului de tratament trebuie doar să completezi formularul online cu datele solicitate și să oferi câteva detalii despre serviciile de care ai nevoie.

Vei fi contactat în scurt timp pentru confirmarea locului la data și ora solicitate, dar și pentru a primi mai multe detalii cu privire la derularea ședinței ori recomandări de care trebuie să ții cont înainte de a te prezenta în cabinet.

Obții nuanța, forma și aspectul dorit al dinților tăi cu o singură vizită în cabinetul medicului stomatolog dacă optezi pentru fațete dentare adaptate nevoilor tale funcționale și estetice!

Write A Comment