Primăvara este în sfârșit aici și odată cu ea vine și înflorirea unor flori frumoase.

Dacă sunteți un iubitor de natură sau pur și simplu doriți să vă amenajați spațiul în aer liber, această postare pe blog este pentru tine..

Aruncăm o privire la cele mai populare specii de flori de primăvară, astfel încât să puteți adăuga puțină culoare grădinii sau casei dvs. Pregătește-te să fii inspirat de frumusețea primăverii!

1. Ghioceii, vestitorii primaverii

Ghioceii, vestitorii primaverii
Closeup of spring snowdrop flowers in nature. Galanthus Nivalis plant in nature in windy weather.

Vestitorii primaverii sunt ghioceii, flori delicate si firave care rasar de sub zapada in primele zile ale primaverii. Galanthus nivalis este specia cea mai raspandita de ghiocei, care poate fi admirata in piata sau florarie.

Ghioceii sunt originari din Europa si Asia, si sunt primii care ne dau speranta ca iarna s-a sfarsit si natura se trezeste la viata. Insa, alaturi de ghiocei, mai exista si alte flori care ne aduc bucurie in aceasta perioada, precum zambilele, narcisele si lalelele.

Fiecare specie are farmecul sau aparte, iar primavara este un moment minunat sa admiram diversitatea culorilor si formelor de flori.

Pentru mine, ghioceii reprezinta speranta si proaspatul inceput al primaverii, iar fiecare bucatica de natura care prinde viata dupa iarna este o binecuvantare pe care trebuie sa o apreciem si sa o protejam.

2. Zambilele, narcisele si lalelele

Vorbim despre cele mai cunoscute flori de primavara, si printre acestea se numara cu siguranta zambilele, narcisele si lalelele.

Aceste flori sunt ideale pentru gradina ta sau pentru a fi asezate in vaza din apartament. De obicei, bulbii acestora se planteaza toamna, iar acum, in aceasta perioada, aceste flori se bucura de inflorirea superba.

Dar chiar daca este o perioada scurta de timp in care aceste flori pot fi admirate in toata splendoarea lor, cu siguranta merita sa le avem in gradina sau in casa.

Personal, imi plac foarte mult aceste flori, mai ales lalelele si narcisele, care sunt cele mai comune specii intalnite pe strazi sau in parc.

Aceste flori de primavara ne aduc bucurie si ne umplu de energie pozitiva dupa o iarna lunga si friguroasa.

3. Geranium, multiple specii si hibrizi

Geranium, multiple specii si hibrizi
blooming pink geranium flower plant in botany garden park

Geranium este o plantă populară în grădinile de primăvară datorită multiplelor sale specii și hibrizi. Aceste plante înfloresc în nuanțe de alb, roz și violet, și multe sunt în formă de globuri perfecte, astfel încât pot fi utilizate pentru a crea bariere vizuale impresionante în grădină.

Geranium poate fi plantat în orice tip de sol, ceea ce îl face o plantă versatilă și ușor de întreținut. Florile sale apar vara, purtând o frumoasă rochie roșie sau liliac și oferind o adiere de culoare în grădină.

Geraniumul este o plantă perenă, îmbogățind grădina ta pentru mult timp. Cu Geranium, poți să ai în grădina ta o varietate de flori și culori care să atragă privirile tuturor.

4. Brândușa de primăvară, specie originara din Europa Centrala si de Sud

Brândușa de primăvară, specie originara din Europa Centrala si de Sud

Brândușa de primăvară este una dintre cele mai frumoase flori ale primăverii și face parte din familia Crocus, originară din Europa Centrală și de Sud.

Deși există mai multe specii de brândușe, cea de primăvară este deosebit de apreciată datorită formei și culorii sale unice. Este una dintre primele flori care înflorește după iarnă și aduce o notă de culoare în grădini și parcuri.

Poate fi plantată atât în grupuri mici, pentru a crea un efect vizual deosebit, cât și în ghivece sau jardiniere.

În plus, brândușa de primăvară este perfectă pentru a fi oferită cadou, deoarece simbolizează bucuria și speranța care vin odată cu venirea sezonului cald.

5. Salcâmul japonez, flori albe si parfumate

Fără îndoială, salcâmul japonez este un arbust spectaculos care nu trebuie să lipsească din gradina mea de primăvară. Florile sale sunt albe și parfumate, creând o adevărată paradă de primăvară.

Dar, cum spuneam și în secțiunea precedentă, nu există primăvară fără geranium, petunii sau trandafiri. Acestea sunt alte flori minunate care îmi pun în valoare grădina într-un mod deosebit.

Cu toate acestea, salcâmul japonez se remarcă prin florile sale albe și parfumate, care aduc o senzație de prospețime și puritate în grădina mea de primăvară.

De aceea, în fiecare an, cumpăr de la Parcuri.ro Arbori foioși de Salcâm japonez pentru a compensa lipsa lui din anii anteriori.

6. Magnolia, flori mari si spectaculoase

Many magnolia flowers in spring in evening light

După ce m-am bucurat de ghioceii, zambilele și narcisele, am întâlnit o altă specie minunată în primăvara aceasta, Magnolia. Aceste flori impresionante sunt de fapt copaci cu flori mari și frunze permanente, care reușesc să atragă privirile tuturor.

Magnoliile sunt printre cei mai frumoși arbori cu flori, iar magnolia soulangeana este o specie extrem de populară. Florile apar în aprilie și sunt spectaculoase în primul rând prin mărimea lor.

În latitudinile mai temperate, cum este și zona în care locuiesc eu, supraviețuiesc doar cele mai rezistente soiuri de magnolii, dar merită cu siguranță efortul de a avea una în grădina personală.

Sunt uimit de magnitudinea frunzelor și a florilor pe care le pot produce acești copaci minunați și nu pot decât să mă bucur de frumusețea lor în aceste zile însorite de primăvară.

7. Petunia, luxurianta si colorata

Petunia, luxurianta si colorata

Petuniile sunt una dintre cele mai populare specii de flori pentru înflorirea lor luxuriantă și bogata varietate de culori. Aceste flori prefera solul bine drenat și zonele insorite din gradina.

Odată plantate, petuniile se bucură de înflorirea lor spectaculoasă, care poate dura întregul sezon. Florile petuniilor sunt relativ mari, luminoase și foarte frumoase, făcând din aceste flori un decor perfect pentru paturi de grădină și borduri.

În plus, petuniile sunt relativ ușor de întreținut, ceea ce le face alegerea perfectă pentru persoanele care doresc să-și decoreze grădinile cu flori.

În lista noastră de cele mai populare flori de primăvară, petuniile se afla în top și cu siguranța vor fi o alegere excelentă pentru grădina ta.

8. Trandafirii, regele florilor si prezentul primaverii

Trandafirii, regele florilor si prezentul primaverii
Lots of pink roses with lush green leaves. Blurred background.

Trandafirii sunt printre cele mai populare flori din lume, regele florilor care marcheaza prezentul primaverii. Aceasta planta frumoasa si aromata poate fi gasita in nuante diferite de culori, de la roz, rosu, alb pana la galben si albastru.

De la primele ore ale diminetii, microscopicele ace de trandafiri incep sa elibereze esenta lor parfumata, cea mai concentrata fiind continuta intre orele 4 si 8 dimineata. Trandafirii exprima dragostea si afectiunea, fiind prezentati in aranjamentele florale ca simbolul iubirii neconditionate si fidelitatii.

In plus, aceste flori pot fi plantate in gradina ca si perene, astfel incat sa va puteti bucura de frumusetea lor si in anii urmatori.

Pentru mine, trandafirii sunt un must-have in gradina mea de primavara si ma bucur de fiecare data cand vad acest rege al florilor inflorit intr-un aranjament floral deosebit.

Write A Comment