Unul dintre cele mai reconfortante lucruri din viață este un somn bun. Pentru unii oameni, acest lucru poate fi dificil de găsit; cu toate acestea, pentru mine, am găsit câteva lucruri care m-au adormit în mod sigur.

Primul lucru este să faci un duș sau o baie seara. Există ceva calmant în mod inerent în apa fierbinte și bule care îmi ajută să îmi relaxez corpul și mintea. Când ies din cadă și mă înfășoară într-un prosop cald, simt că toate necazurile mele sunt spălate.

O altă activitate care mă pune mereu direct în terenul la-la este să citesc înainte de culcare. Nu contează dacă este un articol interesant pe tableta mea sau o carte de modă veche din bibliotecă; scufundându-mă în cuvintele scrise ale altcuiva pare să facă șmecheria de fiecare dată.

Practicarea unor tehnici de relaxare pentru a adormi mai ușor

Practicarea tehnicilor de relaxare înainte de culcare este o modalitate eficientă de a adormi mai ușor. Pentru mine, îmi place să încep prin a reduce luminile din dormitorul meu și să închid toate ferestrele pentru a bloca orice zgomot din exterior.

Acest lucru ajută la crearea unei atmosfere liniştitoare care îmi permite să mă concentrez asupra respiraţiei şi să-mi relaxez corpul. Respir adânc de câteva ori, imaginându-i pe fiecare coborând încet într-o stare mai profundă de relaxare.

Apoi folosesc relaxarea musculară progresivă, unde încordez și apoi eliberez fiecare grup muscular major, începând cu picioarele mele și mergând în sus spre capul meu. Odată ce am terminat cu acest exercițiu, îmi este ușor să adorm fără nicio distragere a atenției sau griji care mă țin treaz noaptea.

Cum să îți creezi un mediu de somn perfect pentru un somn odihnitor

Crearea unui mediu de dormit perfect este esențială pentru a obține un somn odihnitor. Primul pas de făcut este să găsești salteaua și perna potrivite care să se potrivească tipului tău de corp și să ofere sprijinul necesar.

Saltelele din spumă cu memorie sunt deosebit de bune la susținerea coloanei vertebrale și la reducerea punctelor de presiune, în timp ce pernele din pene oferă confort de pluș pentru a legăna capul. Apoi, asigurați-vă că vă păstrați dormitorul întunecat, investind în perdele sau jaluzele opace.

Acest lucru vă va ajuta să ajungeți într-o stare mai profundă de relaxare și să reduceți perturbările de la sursele de lumină exterioare.

În plus, este important să mențineți temperaturi între 15-20 de grade; când este prea cald sau frig, corpurile noastre se chinuie să adoarmă pe tot parcursul nopții.

Exerciții de respirație pentru a reduce anxietatea și a ajuta la adormire

Exercițiile de respirație au o serie de beneficii care pot ajuta la reducerea anxietății și la îmbunătățirea somnului. O practică simplă pe care am găsit-o utilă este să inspir pur și simplu profund, să țin respirația timp de patru secunde și apoi să expiri încet.

S-a dovedit științific că această tehnică scade ritmul cardiac și tensiunea arterială, calmând în același timp sistemul nervos. Făcând acest exercițiu seara, înainte de a merge la culcare, îmi poate clarifica mintea, astfel încât să mă pot relaxa într-un somn bun.

În plus, mă ajută să devin conștient de starea mea mentală actuală – indiferent dacă mă simt tensionat sau relaxat – astfel încât să pot face pași spre reducerea anxietății în orice moment.

Repetând acest exercițiu în mod regulat pe parcursul zilei, nivelul meu general de stres este redus semnificativ. Mă ajută să-mi îndepărtez atenția de la gândurile îngrijorătoare și îmi oferă șansa de a reveni în echilibru cu mine însumi din punct de vedere emoțional și spiritual.

Sunete și muzică pentru a adormi mai repede și mai profund

Am fost un insomniac toată viața, căutând cu disperare modalități de a adormi mai repede și mai profund, astfel încât să mă pot trezi simțindu-mă revigorată și plină de energie.

Muzica a făcut întotdeauna parte din rutina mea de somn, dar recent am descoperit puterea sunetelor de a mă ajuta să mă relaxez și să merg într-un somn mult mai profund.

Sunetul valurilor care se lovesc de un țărm este unul dintre sunetele mele preferate pe care să le ascult înainte de culcare, deoarece mă ajută să-mi eliberez mintea de grijile zilei și să mă concentrez pe sunetul naturii.

Mi-a permis să mă simt mai conectat cu mediul din jurul meu, calmând în același timp orice neliniște pe care o simt. Ascultând ploaia care căde sau furtunile bubuind în depărtare, aduc, de asemenea, un sentiment de pace care ajută să-mi liniștească mintea obosită.

Utilizarea aromaterapiei pentru a ajuta la relaxare și adormire

Aromaterapia a devenit o modalitate din ce în ce mai populară de a promova relaxarea și o noapte mai bună de odihnă. Se crede că aromele specifice pot fi folosite pentru a relaxa și calma mintea și corpul, permițând un somn mai odihnitor.

Pentru cei cărora le este greu să adoarmă sau să rămână adormit, investiția într-un kit de aromoterapie de calitate poate fi exact ceea ce aveți nevoie!

Utilizarea uleiurilor esențiale combinate cu un difuzor vă poate umple dormitorul cu mirosuri calmante, cum ar fi lavandă sau mușețel, care sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a induce sentimente de pace și liniște.

Difuzarea acestor uleiuri în aer poate ajuta la crearea unei atmosfere liniștitoare care va face mai ușor să pleci în țara viselor.

Ca un beneficiu suplimentar, chiar și simplul act de inhalare a acestor arome calmante poate reduce nivelul de stres, rezultând o stare de spirit mai relaxată de la sine.

Write A Comment