Toate diminetile tale incep cu o cafea? Nu o bei doar pentru energia pe care ti-o da, ci si pentru aroma ei imbietoare, care te binedispune chiar si in cele mai mohorate zile.

Prin popor circula tot felul de mituri despre cafea, personalitatea ta si felul in care alegi sa o bei. Nu stim daca sunt neaparat adevarate, insa un lucru stim sigur: ce aparat pentru facut cafeaua ti se potriveste cel mai bine, in functie de cum preferi sa o bei.

Fara aparatul potrivit, nu ai cum sa obtii cafeaua perfecta pentru tine. Unii o prefera mai slaba sau mai tare, altii prefera ristretto sau americano. Descopera mai jos ce modele aparate de cafea exista pe piata si ce bauturi poti obtine cu fiecare:

Cafetiera clasică

Dacă iti place sa bei multa cafea pe parcursul zilei sau ai o familie mare, cafetiera clasică este perfectă pentru tine. Pentru ca aroma ei să fie mai intensa, este indicat ca boabele sa fie macinate inainte de pregati cafeaua. Singurul dezavantaj, in cazul in care esti mereu pe fuga, este ca prepararea ei poate dura aproximativ 10 minute, comparativ cu o cafea scurta, pregatita la espressor. 

Espressor manual

Ești un pasionat al cafelelor, care cunoaște toate sortimentele din lume si isi petrece timpul liber prin cafenele? Atunci, un espressor manual este ideal pentru tine. Daca iti creează placere sa pregatesti cafele si sa experimentezi, espressorul manual te ajuta în acest sens: iti poti alege singur tipul de boabe folosit, tipul de bautura preparata, practic, ai control total asupra cafelelor tale si le poti prepara la nivelul celor din cafenelele de specialitate. Practic, devii un mic barista cu acest tip de aparat.

Espressor automat

Acest tip de espressor este ideal pentru cei care isi doresc o cafea buna rapid. Cu alte cuvinte, sunt mereu pe graba, nu au mult timp la dispozitie si nici rabdare, insa vor o cafea de calitate. Acest tip de espressor iti seteaza singur cantitatile si temperaturile necesare pentru fiecare tip de cafea preparat. Poate pregati cappuccino, cafe latte, espresso si americano, in functie de dorintele tale. Tot ce trebuie sa faci este sa il alimentezi cu apa si boabe de cafea.

Moka pot

Moka pot este pentru cei care vor o cafea buna, fara a investi prea mult in aparatura. Acest tip de aparat manual de facut cafeaua se pune pe aragaz, dupa ce l-ai alimentat cu apa si boabe macinate. Dureaza aproximativ 5-7 minute sa ai cafeaua gata, in functie de dimensiunea moka pot-ului tau. 

Presa franceză

Acest aparat manual de cafea este ideal pentru cei care isi doresc sa obtina rapid o cafea concentrata, intr-o cantitate mai mare si nu vor sa investeasca in aparatura. Practic, pui boabele macinate de cafea in presa si torni apa fierbinte peste ele, dupa care presezi usor spre baza aparatului, pana cand obtii bautura.

Cold brew

Daca iti place sa bei cafea aromata, rece si nu prea amara, aparatul cold brew este ideal pentru tine. Cu ajutorul lui poti obtine cafea infuzata la rece, pe care o poti combina cu succes cu lapte si gheata. Singurul dezavantaj este ca prepararea cafelei la acest aparat poate dura mai mult decat in cazul celor de mai sus. 

Prin urmare, exista un aparat pentru fiecare iubitor de cafea. In functie de cum preferi sa o bei si cat esti dispus sa investesti in aceasta directie, poti alege un aparat cu ajutorul carora diminetile tale vor deveni si mai bune.

Sursa foto: Freepik

Write A Comment