Pastilele de slabit te pot ajuta sa elimini depunerile de grasime – dar nu toate sunt atat de sanatoase pe cat sustin. Cele mai multe pastile de slabit pe care le poti gasi pe piata sunt nesanatoase, consumul frecvent fiind insotit de numeroase afectiuni (deseori grave).

O mica parte din industria pastilelor de slabit, in schimb, apeleaza la extracte si ingrediente naturale, elemente care ofera un plus de ajutor in timpul unei diete. Prin urmare, pastilele de slabit nu sunt produse minune care elimina kilogramele in plus pe cont propriu, ci mai degraba produse care imbunatatesc eficienta unei diete corespunzatoare, sanatoase.

Iata cum alegi pastile de slabit!

Pastile de slabit tip diuretice sau laxative

Vei gasi foarte multe pasile de slabit care au efect diuretic/laxativ, dar care sunt comercializate ca si „pentru slabit”. Desi aceste pastile sunt insotite de rezultate (scaderea in greutate), ele cauzeaza deshidratare, precum si dezechilibru electrolitic, aspecte care iti pot afecta organismul pe termen lung.

In general, pastilele de acest tip sunt considerate extrem de nesanatoase, fiind simple laxative care forteaza activitatea la nivelul intestinului. Este de la sine inteles faptul ca rezultatele obtinute nu sunt nici sanatoase si nici pe termen lung.

Produse netestate si/sau fara o lista de ingrediente

Pastilele de slabit pot fi extrem de periculoase, in special datorita catorva ingrediente care au ajuns sa fie interzise la nivel european dupa ce s-au descoperit a fi foarte nocive. Prin urmare, nu ar trebui sa consumi niciodata pastile de slabit care nu au fost testate sau care nu au nicio lista de ingrediente trecuta pe eticheta.

Atunci cand alegi pastilele de slabit, trebuie sa poti avea acces la cateva studii de specialitate care confirma eficienta acestora si care, totodata, evidentiaza posibilele reactii adverse pe care le-ai putea experimenta.

pastile de slabit

Pastile de slabit cu stimulanti

Exista mai multe ingrediente cu efect stimulativ care pot fi incluse in pastilele de slabit. Un ingredient bun, care poate promova arderea pasiva a grasimilor, este extractul de piper Cayenne. Totusi, ingredientele negative predomina piata, ingrediente printre care se numara si efedra, cunoscuta si sub numele de ma huang.

Efedra este interzisa in Uniunea Europeana, motiv pentru care nu ar trebui sa o gasesti in nicio pastila de slabit. Pe langa posibilitatea de a promova pierderea in greutate, consumul acestei substante este insotit si de neliniste, insomnie, stres, dureri de cap, greata, varsaturi si chiar si probleme cardiace si tensiune arteriala crescuta.

Un alt ingredient comun care poate fi gasit in pastile de slabit este cafeina. Aceasta are cateva beneficii documentate, dar trebuie sa fie mereu consumata in moderatie. Pastilele de slabit nu ar trebui sa contina cafeina in exces – de exemplu, ar trebui sa consumi cel mult 400 mg de cafeina pe zi.

In general, ar trebui sa stai departe de orice pastile de slabit care nu sunt sustinute de studii de specialitate, chiar studii individuale bazate pe o analiza completa a acestora. Atunci cand doresti sa slabesti, trebuie sa tii minte faptul ca sanatatea ta este si va fi mereu mai importanta decat cateva kilograme in plus, motiv pentru care nu ar trebui sa recurgi la solutii extreme.

Dieta VLCD NUPO iti pune la dispozitie pastile de slabit cu extracte naturale (Nuca de Cola, piper Cayenne, glucomanan) care promoveaza pierderea in greutate, dar care nu iti pun in pericol sanatatea. Afla mai multe informatii si citeste studiile de specialitate pe website-ul NUPO.ro!

Write A Comment