Bucătăria este laboratorul magic în care alchimia gustului are loc printr-o serie de procedee de fierbere, coacere, prăjire și frigere a alimentelor crude, apoi prin combinarea lor în cele mai ingenioase moduri.

Cei care au experimentat măcar o dată gătitul știu că partea de creație și pasiunea trebuie însoțite și de munca neplăcută de a curăța blatul de bucătărie, bancul de lucru și suprafețele. Depunerile de grăsimi dau de furcă și celor mai experimentate gospodine.

Mirosurile degajate la prepararea hranei pot stârni apetitul și pot părea incitante pentru bucătar, însă îmbinarea și răspândirea lor, impregnarea în obiecte, haine, pereți și chiar în casele vecinilor reprezintă o problemă care trebuie rezolvată sau atenuată.

Utilizarea luminii UV generatoare de ozon pentru eliminarea depunerilor de grăsimi și mirosurilor din bucătării este o metodă care și-a dovedit eficacitatea și superioritatea în fața oricăror produse chimice de curățat și care prezintă o serie de beneficii pentru restaurante, terase și autoserviri.

Principiul funcționării lămpilor UV generatoare de ozon

Curățarea echipamentelor de lucru și igienizarea suprafețelor cu lămpi UV sterilizare reprezintă azi cea mai eficientă soluție, fără produse chimice, fără ore de muncă extenuantă și fără poluarea mediului înconjurător. Folosirea lămpilor UV generatoare de ozon combină puterea de curățare a luminii ultraviolete cu proprietățile oxidante ale ozonului, pentru rezultate remarcabile.

Ozonul, cu formula chimică O3, se obține din oxigenul (O2) din aer supus acțiunii razelor ultraviolete emise de lămpile UV, pentru lungimea de unda de 185 nm. Acesta oxidează rapid în contact cu moleculele din bacterii, virusuri, mucegaiuri, particule de grăsime și le destructurează. Compușii organici sunt transformați în substanțe volatile prin descompunere sub acțiunea razelor ultraviolete și prin oxidare cu ozon și sunt îndepărtați de pe suprafața contaminată sau din aer.

Beneficii și avantaje pentru lanțuri de restaurante mari

Într-o bucătărie de restaurant, în care se gătește intensiv, un sistem eficient de purificare a aerului este esențial, astfel încât să nu existe plângeri și probleme legale cu vecinii din cauza mirosurilor degajate. Dispozitivele de sterilizare UV pentru suprafețe și aer sunt un ajutor neprețuit în acest sens.

Eficiența în eliminarea depunerilor de grăsimi fără utilizarea produselor chimice agresive

Un dispozitiv inteligent cu lămpi UV cu ozon pentru sterilizare are capacitatea de a descompune moleculele de grăsime de pe suprafețe și din aer și de a le transforma în substanțe volatile. Se elimină astfel curățarea cu produse chimice agresive, care pot dăuna sănătății și poluează mediul, și timpul dedicat unor sarcini dificile de curățenie și igienizare.

Reducerea mirosurilor neplăcute și îmbunătățirea calității aerului

Problema mirosurilor degajate la prepararea alimentelor, care îi deranjează atât pe clienți, pe angajați, dar și pe vecinii restaurantului sau pe trecători și autorități poate fi rezolvată eficient cu un echipament de sterilizare UV a aerului. Tehnologia care îmbină puterea ultravioletelor cu oxidarea ozonului distruge moleculele de grăsime din aer, elimină mirosurile și împrospătează aerul.

Recomandarea de la SPECTRA UV Professional UV Solutions

UV SMELL SQ sterilizator UV pentru hotele din bucătarii, produs de Light Progress este un dispozitiv recomandat pentru bucătăriile de restaurante, terase și autoserviri, care se instalează ușor în sistemul de ventilație din hote. Este versatil pentru diferite tipuri de tubulatură și se întreține ușor.

UV SMELL SQ  folosește puterea de dezinfecție a ultravioletelor și a oxidării cu ozon pentru a distruge moleculele de grăsime din hote și a le împiedica să se depună pe suprafețe. Totodată, mirosurile sunt eliminate înainte de a părăsi tubulatura de ventilație. Aceasta rămâne curată și nu mai necesită aceeași frecvență pentru curățarea periodică. Bucătăria restaurantului se păstrează considerabil mai curată și se reduce semnificativ și riscul de incendiu.

Concluzii

Multe dintre problemele de igienă și curățenie ale bucătăriilor de restaurante pot fi soluționate eficient cu ajutorul sterilizatoarelor cu lumină UV. Un dispozitiv cu tehnologia de purificare prin ultraviolete și oxidare cu ozon are capacitatea de a elimina depunerile de grăsime de pe suprafețe, de a distruge moleculele grase din aer și de a elimina mirosurile. Este o investiție inteligentă, prietenoasă cu mediul, care economisește timp și munca dedicată sarcinilor dificile de curățenie.

BENEFICII:

  • Scăpați de grija curățării tubulaturii
  • Aerul din vecinătate este lipsit de mirosuri neplăcute
  • Câștigați timp – reduceți numărul intervențiilor de curățare a tubulaturii
  • Reduceți semnificativ riscul de incendiu
    • Costuri reduse cu întreținere.

Write A Comment