Poluare, alimentație bogată în grăsimi, prea mult machiaj, schimbări de anotimp… iată o mulțime de elemente care pot afecta luminozitatea și textura tenului. Din fericire însă, există o mulțime de soluții la care poți apela. Iată cinci sfaturi de care să ții cont pentru un ten mai luminos și mai neted.

Alege un produs de curățare potrivit tenului tău

Pentru ca pielea să nu își piardă aspectul neted și luminos, trebuie să o cureți foarte bine. Este chiar un lucru primordial. De ce? Deoarece, pe timpul zilei, pielea acumulează multe reziduuri, care o fac să devină ternă și favorizează apariția unor puncte negre.  Cel mai bine ar fi deci să apelezi la un ulei de demachiere, bogat în acizi vegetali, care grație formulei sale, va elimina impuritățile de la suprafața pielii și va curăța cu delicatețe tenul. Pentru a-i dubla eficiența, nu ezita să folosești o perie de curățare pentru a stimula microcirculația. În cele din urmă, de două ori pe săptămână, folosește un exfoliant cu acid salicilic pentru a accelera reînnoirea celulară.

Înarmează-te cu răbdare

Nu poți avea peste noapte un un ten luminos și neted, este un lucru care necesită atenție și timp, așadar, după ce îți stabilești rutina de îngrijire și o adaptezi nevoilor tenului tău, ai răbdare să vezi și rezultatele. Cel mai important lucru este să mizezi pe o hidratare eficientă. Alege și o cremă bogată în activi benefici pentru piele și un ser reparator, precum vitamina C serum, care să accelereze regenerarea naturală a pielii.

Aplică un tratament cosmetic pentru detoxifiere 

Pentru a curăța așa cum trebuie pielea de impurități poți să mergi într-un salon pentru o procedură cosmetică de curățare în profunzime o dată pe lună. De asemenea, ar trebui să optezi pentru cremele antioxidante îmbogățite cu vitamine, pe bază de vitaminele C și E, ale căror principii active limitează producția de radicali liberi. Acordându-i atenția de care are nevoie, pielea va fi pregătită să absoarbă eficient produsele de îngrijire care o ajută să se mențină în formă.

Acordă o atenție sporită și alimentației

Pentru a oferi tenului tău o strălucire radiantă, trebuie să acorzi o atenție sporită la ceea ce pui în farfurie. Pentru că ceea ce mâncăm are un impact asupra calității pielii noastre. Începem prin a alege fructe și legume bogate în betacaroten (un antioxidant important, care ajută la protejarea celulelor împotriva radicalilor liberi și activează sinteza melaninei).

Trișează puțin

În fiecare dimineață, poți aplica și un primer cu efect de luminozitate. Va asigura o bază perfectă fondului de ten și va aduce în același timp un plus de strălucire. Apoi, există și iluminatoare pe care le poți aplica pe linia superioară a pomeților pentru a-ți defini trăsăturile, sub sprâncene, în colțul intern al ochilor sau de-a lungul linei nasului pentru pentru a crea iluzia că este mai subțire. Un iluminator bine ales va oferi vitalitate tenului tău și va deveni prietenul tău cel mai bun atunci când vrei să obții un aspect luminos și natural.

Write A Comment