O mulțime de oameni se confruntă cu ceață cerebrală la un moment dat în viața lor. Poate fi frustrant să încerci să gândești clar atunci când simți că ai capul în ceață. Există, totuși, unele alimente care pot ajuta la îmbunătățirea clarității mentale. Iată patru alimente care vă pot ajuta cu ceața cerebrală.

Nu sunt o persoană matinală. Nu am fost niciodată. Apăs pe snooze de cel puțin cinci ori înainte de a mă da în sfârșit jos din pat și chiar și atunci nu sunt cu adevărat treaz până nu-mi beau cafeaua. Dar, în ultima vreme, a fost mai rău. Se pare că nu reușesc să-mi fac creierul să se concentreze la nimic dimineața, indiferent de câtă cafea beau. E ca și cum ar exista o ceață care s-a instalat și nu se va risipi indiferent ce aș face. Din fericire, există câteva alimente care pot ajuta cu ceața cerebrală.

Acizii grași Omega-3 sunt unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți mânca pentru sănătatea creierului. Aceștia ajută la susținerea funcției cognitive și reduc inflamația. Alimente precum somonul, nucile și semințele de in sunt toate surse bune de omega-3. Un alt aliment care este bun pentru creierul tău sunt afinele.

Ce este ceața cerebrală și care sunt cauzele ei?

Atunci când nu vă puteți concentra, aveți probleme de concentrare sau vă treziți că uitați lucrurile mai des, este posibil să vă confruntați cu ceață cerebrală. Acest termen este folosit pentru a descrie senzația de oboseală mentală și de uitare. Deși nu există o definiție medicală pentru ceața cerebrală, aceasta este un adevărat miracol care vă poate afecta calitatea vieții. Există multe cauze potențiale ale ceții cerebrale, inclusiv somnul slab, stresul, o dietă nesănătoasă și anumite afecțiuni medicale. Din fericire, există câteva modificări simple ale dietei pe care le puteți face pentru a ajuta la eliminarea ceții și pentru a vă îmbunătăți funcția cognitivă.

Alimente care ajută la eliminarea ceții cerebrale:

Există multe alimente care pot ajuta la eliminarea ceții cerebrale. De exemplu, se știe că acizii grași omega-3 îmbunătățesc funcția cognitivă. Alimente precum somonul, tonul și semințele de in sunt toate surse bune de omega-3.

Un alt aliment care poate ajuta la eliminarea ceții cerebrale este verdele cu frunze închise. Aceste verdețuri sunt pline de vitamine și minerale care pot îmbunătăți funcția cognitivă. În cele din urmă, cafeaua poate ajuta, de asemenea, la eliminarea ceții cerebrale. Cofeina este un stimulent care poate îmbunătăți concentrarea și atenția.

  1. Afinele sunt pline de antioxidanți și s-a demonstrat că îmbunătățesc funcția cognitivă.
  2. Somonul este o sursă excelentă de acizi grași omega-3, care au fost legați de o mai bună sănătate a creierului.
  3. Nucile conțin acid alfa-linolenic, un alt tip de acid gras omega-3, precum și vitamine și minerale care sunt esențiale pentru sănătatea creierului.
  4. Avocado este o sursă bună de grăsimi mononesaturate, care au fost legate de îmbunătățirea funcției cognitive.
  5. Mâncați ciocolată neagră. O Ciocolata neagră conține flavonoide, care sunt antioxidanți ce pot ajuta la îmbunătățirea funcției cognitive și la reducerea inflamației. mega-3s

Write A Comment