Aici se află mii de temple și monumente budiste care au fost construite pe parcursul a mai multor secole. Acest oraș a fost capitala Imperiului Pagan și a fost un centru important al culturii și civilizației birmane între anii 900 și 1300 AD.

Bagan se află în mijlocul unei câmpii înverzite pe lunca râului Irrawaddy și oferă o priveliște spectaculoasă cu privire la mii de temple și monumente care se întind cât vezi cu ochii.

Aceste temple se întind pe o suprafață de 40 de kilometri pătrați și sunt unele dintre cele mai bine conservate structuri istorice din lume.

Deși majoritatea templelor sunt construite din cărămidă, există și temple din piatră, stuc și lemn.

Acestea sunt impresionante prin arhitectura lor, iar unele temple sunt atât de înalte încât se văd din orice loc din oraș. Aceste temple sunt adesea decorate cu picturi murale și sculpturi care reflectă istoria și cultura locului și oferă o frumoasă imagine a trecutului.

Bagan este o destinație turistică importantă, oferind o atmosferă de vis și oferind o mulțime de activități interesante pentru vizitatori. Pe lângă explorarea templelor, poți face drumeții pe vechiul drum al comerțului, poți vizita galerii de artă și poți face plimbări cu balonul.

De asemenea, vei găsi numeroase hoteluri și restaurante în care poți savura mâncăruri tradiționale birmanești și să te bucuri de oaspeții prietenoși. Bagan este, fără îndoială, o destinație unică care oferă o mulțime de oportunități de explorare și de învățare despre istoria și cultura locului.

Bucură-te de o vizită la Bagan, Myanmar, și bucură-te de frumusețea acestei destinații unice!

Write A Comment