Dintre toate destinatiile din Japonia, Kyoto poate oferi cea mai bogata experienta culturala si spirituala. Centrul istoric al orasului a fost declarat patrimoniu UNESCO, iar atractiile sale nu se limiteaza doar la temple si sanctuare. Iata cele mai frumoase 8 locuri din Kyoto, Japonia!

Kinkaku-ji (Templul Aurit):

Templul Aurit este situat pe malul lacului Kinkakuji, fiind unul dintre templele cele mai spectaculoase din Japonia. Construit in anul 1397, templul se prezinta astazi ca un complex de cladiri si gradini ce reflecta influenta budista si a artei japoneze. Faima sa provine din faptul ca cladirile templului sunt acoperite cu foite de aur si argint.

Ginkaku-ji (Templul Argint):

Chiar si mai impresionant decat Templul Aurit, Templul Argint este un complex de gradini si cladiri construite in secolul 15. Cladirile sunt acoperite cu foite de argint si sunt inconjurate de gradini minunat amenajate.

Kiyomizu-dera:

Acest templu budist, care dateaza din anul 798, este unul dintre cele mai vechi din Japonia. Acesta se afla la mare altitudine, fiind inconjurat de paduri si rauri, cu o vedere panoramica asupra orasului Kyoto.

Fushimi Inari Taisha:

Acest templu este construit in cinstea zeitei Inari, zeita graului si a prosperitatii. Templul este cunoscut pentru alei sale de porti torii care se intind pe muntele Inari, formand un labirint ce se intinde pe aproximativ 4 kilometri.

Pontul Togetsu-kyo:

Acest pod, care se afla pe raul Hozu, se considera a fi unul dintre cele mai frumoase din Japonia. Construit in anul 1575, podul se bucura de o vedere panoramica asupra muntilor Arashiyama si ofera o imagine de vis a florilor de sakura in primavara.

Palatul Imperial:

Palatul Imperial din Kyoto dateaza din anul 794 si este resedinta oficiala a familiei imperiale japoneze. In prezent, publicul este permis sa viziteze numai anumite zone ale palatului, cum ar fi gradinile sale spectaculoase, cladirile si templele.

Gion:

Acest cartier traditional este casa unor strazi adorabile, cu case si cladiri traditionale. Gion este unul dintre cele mai frumoase cartiere din Kyoto si gazduieste numeroase evenimente, precum Festivalul Obon si Festivalul Lanternelor.

Kyoto Tower:

Acest turn de televiziune de 330 de metri este un simbol al orasului Kyoto. Turnul ofera privelisti panoramice asupra orasului si are un restaurant in varf. De asemenea, exista si un observator astronomic in turn.

Kyoto ofera o experienta unica si plina de aventura, fiind incarcat cu atractii istorice si culturale. Aceste 8 locuri sunt doar cateva dintre minunatiile pe care le puteti descoperi in Kyoto, Japonia!

Write A Comment