Cadourile oferite de sărbători sau alte ocazii mai speciale, au devenit încet dar sigur o normă pentru multe companii. Dar cum rămâne cu eticheta? Ce reguli trebuie să fie respectate?

Reguli de bună practică pentru cadouri

Există un număr destul de mare de reguli de etichetă sau de norme de care să ții cont atunci când vine vorba despre cadouri precum un cos cadou pentru ea. Cunoașterea elementelor esențiale poate face cumpărăturile mai ușoare și ne poate economisi timp, energie și bani. Totul constă în a alege cadoul potrivit pentru persoana potrivită și în a-l oferi la momentul potrivit, în modul potrivit și în măsura potrivită.

Atunci când alegi un cadou, fii cât mai personal, imaginativ și original. Cel mai bine ar fi să îi faci pe cei din jur să trăiască o experiență și să nu îi pui în situații jenante sau care creează un disconfort. În lumea afacerilor, strategia este extrem de importantă și ar trebui să facă obiectul unei atenții sporite atunci când vine vorba despre firme. Trebuie să te întrebi deci care îți sunt destinatarii, ce tip de relație întreții cu ei și care este scopul cadoului pe care vrei să-l oferi.

Cu cât îți vei face mai mult timp să alegi un cadou cu grijă, cu atât vei alege cosuri cadou de Paste care vor fi apreciate și care îl vor face pe destinatar să își amintească cu drag de tine.

Într-o perioadă în care toată lumea este mereu grăbită, un cadou bine ales deschide multe uși. Un cadou de afaceri original este mult mai apreciat.

Cadoul este important, dar să nu uităm de ambalaj. Este primul lucru pe care îl vezi, așa că merită să faci un mic efort. Asigură-te că este adecvat și îngrijit. Dar asigură-te și că ambalajul nu este mai scump decât cadoul în sine.

Momentul potrivit și maniera potrivită – arta de a oferi cadouri

Pe lângă conținutul unui cadou, modul în care este oferit și momentul sunt alte aspecte important. Privește destinatarul în ochi, spune câteva cuvinte despre cadoul pe care îl oferi și explică de ce este pentru el. Fii atent atunci când cadourile sunt pregătite pentru superiorii tăi de către alte persoane. Furnizează informații despre ceea ce se dăruiește pentru a evita orice probleme.

Ce trebuie să eviți atunci când oferi un cadou

Cadourile nepotrivite sunt cele care indică destinatarului că așteptăm o favoare sau ceva în schimb. Trimiterea de cadouri promoționale pentru a accelera afacerile este acceptabilă. Cu toate acestea, dacă nu este cazul, s-a stabilit într-o oarecare măsură că nu oferim cadouri până când acordurile comerciale nu au fost finalizate. 

Write A Comment