Folosirea profilelor decorative la amenajarea fațadelor caselor nu mai reprezintă o noutate pentru nimeni. Profilele decorative de exterior adaugă detaliu, textură și caracter unei clădiri, creând o estetică mai bogată și mai interesantă, în timp ce protejează fațada casei în fața intemperiilor. La interior, profilele decorative dau strălucire încăperilor și camuflează cu succes orice imperfecțiune de la nivelul pereților sau tavanului.

Iată cum poți folosi profilele decorative astfel încât să contribuie la evidențierea design-ului casei tale:

Accent pe detaliile arhitecturale ale clădirii

Profilele decorative de exterior sunt folosite adesea pentru a evidenția și a contura detaliile arhitecturale ale casei, pentru un design armonios.

Există diverse tipuri de profile decorative de exterior, cum ar fi brâuri decorative, ancadramente pentru ferestre, colțare, cornișe și glafuri exterior polistiren, fiecare având dublu rol în designul casei: estetic și funcțional.

Și ușile pot fi decorate cu arcade decorative, ori frontoane superioare, ce se pot monta deasupra ușilor, pentru un aer sofisticat al clădirii. Polistirenul expandat din care sunt realizate este laminat cu rășină minerală specială, care le face rezistente la ger, la soare, la vânt și la ploaie.

Ascund imperfecțiunile de finisare

Profilele decorative pot fi folosite inclusiv pentru a camufla, ori pentru a distrage atenția de la micile imperfecțiuni de finisare. Spre exemplu, similar modului în care funcționează cornisa tavan la interior, în cazul amenajării exterioare se folosesc cornișele decorative pentru a masca îmbinarea inestetică între acoperiș și pereții exteriori ai clădirilor.

La rândul lor, cornișele se potrivesc de minune cu consolele decorative, un tip de profile de exterior folosite pentru definirea zonei superioare a casei.

Creează zone de atracție în fațada casei tale

Există numeroase tehnici care pot fi folosite pentru a obține fațade atractive din punct de vedere vizual, însă cea mai simplă este aceea de a folosi profile decorative pentru a crea zone de interes.

Brâurile decorative de exterior au rolul de a delimita spațiile, așa că se pot folosi între etaje sau pur și simplu ca element decorativ, direct pe perete, în orice zonă a clădirii dorești. O altă variantă este să folosești pilastrul, un element similar coloanelor grecești, care va da rafinament fațadei casei.

Oricum ai folosi profilele decorative de exterior, ai grijă să le adaptezi stilului arhitectural al casei tale. Fie că este vorba despre un design clasic sau contemporan, ai o mulțime de profile decorative la dispoziție pentru a-ți amenaja casa visurilor tale.

Write A Comment