Între dușurile cu aburi, băile fierbinți și numeroasele spălări zilnice pe mâini, băile noastre pot deveni rapid medii propice pentru apariția umidității excesive. Această umiditate distruge mobilierul din baie și favorizează apariția mucegaiului.

Iată 5 soluții eficiente pentru a elimina umiditatea din baie

Asigură-te că baia este bine ventilată

O bună ventilație este cheia unei băi fără condens și mucegai. Așa că asigură o cale de evacuare a aerului umed din baie, fie prin deschiderea ferestrelor, acolo unde este posibil, fie prin instalarea unui ventilator de baie 120mm, dimensiunea ideală pentru a elimina umiditatea din baie și pentru a preveni formarea mucegaiului.

Când vremea de afară o permite, deschide fereastra în timpul și după baie pentru a preveni apariția petelor de condens și a mucegaiului. Grăbește uscarea suprafețelor din baie prin ștergerea pereților și a podelei după formarea aburilor și a condensului.

Folosește un dezumidificator

Dacă opțiunea instalării unui ventilator bai nu poate fi luată în calcul pentru că stai în chirie, de exemplu, ia în considerare achiziționarea unui dezumidificator portabil pentru baie. Nu te va ajuta să scapi de mirosurile neplăcute din baie, așa cum o face un ventilator, dar poate face minuni în eliminarea umidității din aer.

Decorează baia cu plante care absorb umiditatea

În lipsa unei ventilații corecte a băii, umiditatea din aer crește la valori foarte mari. Uneori, acest lucru se ameliorează dacă în baie sunt aduse câteva plante iubitoare de umiditate, precum Feriga, Palmierul pitic și Crinul Păcii, care ajută la absorbția umidității din aer. Așează-le în baie, la loc sigur, unde pot beneficia de umiditatea crescută.

Optează pentru dușuri scurte și mai reci

Dacă umiditatea din baie a devenit o problemă serioasă, o soluție provizorie ar fi aceea de a opta pentru dușuri mai scurte și mai reci. În acest fel reduci căldura și condensul acumulate în baie.

Nu întinde rufe la uscat în baie

Uscarea rufelor în baie poate crea mult condens. Așadar, evită să lași rufe la uscat în baie pentru că favorizează apariția umidității și, implicit, a alergenilor. În măsura în care este posibil, întinde rufele umede într-un spațiu deschis, pe balcon sau într-o spălătorie, ori achiziționează un uscător de rufe potrivit familiei tale. Un dezumidificator cu setare pentru rufe poate fi și el de mare ajutor, dacă uscatul rufelor la interior nu poate fi evitat.

Umiditatea din baie este o preocupare reală, având în vedere că poate duce la apariția unor probleme de sănătate cum ar fi astmul, alergiile, erupțiile cutanate sau disconfortul ocular.

Write A Comment